Vilka är de vanligaste orsakerna till en Incision Inte Healing?

October 11

För vissa människor, har det observerats att kirurgiska sår inte läker som de ska, och, även om många skäl för ett snitt som inte läker, några av de mest typiska orsakerna tenderar att vara relaterade till infektioner och medicinska tillstånd som diabetes. Ibland sår vägrar att läka på grund av effekterna av vissa läkemedel som ofta används för att behandla autoimmuna sjukdomar som lupus. Korrekt näring är ett måste för att snitt att läka effektivt, vitamin A och C är direkt involverade i de biologiska processerna i helande och reparation av vävnader. Brister i sådana näringsämnen är vanliga orsaker till ineffektiva sårläkning, särskilt i dem som är kroniskt sjuka.

Sårinfektioner är ofta den skyldige för ett snitt som inte läker på grund av närvaron av patogener, mikroorganismer som är ansvariga för att orsaka infektionssjukdomar. Även om mikroorganismer är alltid närvarande inom kirurgiska snitt och på huden, dessa inte alltid orsaka infektion i en individ; det är emellertid möjligt, om förhållandena är mogna för ökad kolonisering. Även vissa typer av bakterier är särskilt dödlig, kan ådra kroppen försvarslös mot sådana infektioner. Till exempel, sepsis eller bakteremi hänvisar till en kritisk infektiösa tillståndet där bakterier kommer in i blodet, vilket orsakar en systemisk infektion som påverkar hela kroppen. Särskilt resistenta bakteriestammar som Staphylococcus aureus, Enterobacter, och enterokocker gör healing särskilt problematiskt som standard antibiotikabehandling har normalt ingen effekt på sådana mikrober.

Vissa sjukdomsprocesser bidrar till ett snitt inte läka. Diabetes mellitus, tillstånd som orsakar stora mängder socker för att stanna kvar i blodet, har flera implikationer som tenderar att hindra effektiv sårläkning, särskilt påverkar cirkulationssystemet funktion och immunitet. Medicinska sjukdomar kända för att orsaka kroppen att attackera sina egna vävnader och autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit och lupus gör sårläknings ett försök process, främst på grund av att ta immunosuppressiva läkemedel under en längre period. Det är inte ovanligt att människor drabbas av både diabetes och reumatoid artrit, vilket särskilt bidrar till svårigheterna med ett snitt som inte läker.

Hos personer med näringsbrist, kommer läkning av snitt vara långsam eller praktiskt taget obefintlig. Högst närvarande i morötter och sötpotatis, är vitamin A som kroppen behöver för produktion av epitelceller, riktig näring i slemhinnan, och immunsystemet fungerar, som alla är avgörande för läkningsprocesser. Som A-vitaminbrist är oftast ses hos människor som lever i utvecklingsländerna, är det också ofta i de med långvariga sjukdomar och äldre inom utvecklade länder som USA. C-vitamin är viktigt för att öka funktionen av enzymer, särskilt de som är involverade i tillverkning och reparation av kollagen, det protein som är ansvarigt för bildandet av ärrvävnad.

  • Det finns alltid mikroorganism närvarande inom ett kirurgiskt snitt, men de har inte alltid orsakar en infektion.
  • Ett snitt såret är ibland till som ett kirurgiskt sår.