Vilka är de olika typerna av Food Market Analysis?

February 27

Olika typer av analys matmarknad inkluderar bedömningar av den globala livsmedelsråvarumarknaderna, partihandel livsmedelsföretag och detaljhandelslivsmedelsaffär. En analys matmarknad undersöker vanligtvis olika frågor som kan påverka priset och tillgången på mat inom en specifik marknad. Restauranger och djup tjänar restaurangkedjor omfattar kollektivt en ansenlig matmarknad. Andra segment inom livsmedelsmarknadsundersökningar inkluderar specialitet livsmedel och djupfrysta livsmedel. Pet livsmedel och foder finns ytterligare två områden som kan omfattas av en bedömning matmarknad.

En övergripande analys livsmedelsmarknaden kan ta en titt på odlare, distributionskanaler, samt både korta och långa intervall väder prognoser, oftast notera svaga områden eller styrka. Konsekvenserna av brist eller ett överflöd av en viss vara, som ris till exempel, kan få långtgående konsekvenser runt om i världen. Eftersom många företag gör stora inköp av råvaror för matproducenter, dessa företag bedriver ofta en branschanalys. Vid granskningen av analysen, kan ett företag välja att byta till en annan stapel ingrediens, om de ställs inför en högre risk för inflationstryck. Supply chain stabilitet är ofta en viktig del av att analysera den globala livsmedelsmarknaden, och händelser som översvämningar eller torka kan ha en betydande inverkan på råvaruförsörjningen.

Grossister utgörs till nästa länk i livsmedelsmarknaden kedjan. I ett grossist analys matmarknad, kan stora matproducenter genomgår intensiv granskning av olika analytiker, inklusive aktieanalytiker, konkurrenter och stora restaurangkedjor som köper stora mängder bulk ingredienser. En livsmedels marknadsanalys för grossistmarknaden kan innehålla detaljerad information om de största företagen som är verksamma inom denna sektor. Till exempel, om en stor snabbmatsrestaurang kedja lägger till en ny menypost, till exempel en premie fruktdryck som använder mat massa från en viss frukt, att information skulle sannolikt noteras i en livsmedels marknadsanalys. Detta kan hända på grund av den stora ökningen av efterfrågan som plötsligt skulle uppstå, på grund av att bara ett företag beställning.

På slutkundsnivå, analytiker granska vanligtvis flera olika sektorer i matmarknader. Retail analys matmarknad omfattar bedömningar av livsmedelsaffär, restauranger och special föda. Vissa livsmedels mat analytiker bryta ut dessa special livsmedel i olika kategorier som frysta livsmedel, drycker eller ekologiska livsmedel. En specialitet matmarknad analytiker kan ta en bedömning av storleken och förväntade tillväxten av ekologiska livsmedel segmentet, till exempel.

Aktieanalytiker, miljöaktivister, och regeringstjänstemän får titta sällskapsdjur och boskaps matmarknader. Den senare får ofta den granskning som normalt åtföljer produkter inom en livsmedelskedja som är avsedda för eventuell konsumtion. De i jordbruksindustrin kan granska den senaste tidens rapporter om boskapsfodermarknaderna, som ofta är kopplade till råvarumarknaden. Livsmedelsmarknadsanalyser ger kapitalmarknaderna med prediktiv information som sedan påverkar priserna på livsmedel, boskap och husdjur foder.

  • Maten konsumentprisindex (KPI) spår inflationen för livsmedel i ett visst land.
  • Olika typer av analys matmarknad inkluderar bedömningar av den globala livsmedelsråvarumarknaderna, partihandel livsmedelsföretag och detaljhandelslivsmedelsaffär.