Vad är den statliga blomman av West Virginia?

February 21

Den statliga blomman av West Virginia är buske Rhododendron max. Först infördes till England av John Bartam och Peter Collison 1736, denna typ av rhododendron i även kallad stor lagerblad eller ros bay. Dess blommor är antingen vitt eller blekrosa i färg och stor i storlek, även i jämförelse med många andra typer av Rhododendron. Eftersom West Virginia är The Mountain State, är den officiella Rhododendron maximal blomma ofta förväxlas med andra på grund av deras gemensamma namn.

Både Parkrododendron och Kalmia latifolia kallas bergs lagrarna. Ändå är det den Rhododendron maximum, eller stora lagerblad, är att den statliga blomman av West Virginia, inte de med "berg" i sina vanliga namn. För att göra det hela ännu mer förvirrande, inte The Mountain State officiella blomman har "Laurel" i sin gemensamma namn också. I utseende men det finns fler skillnader än likheter mellan de stora och bergs lagrar.

Den stora lagerblad är större än bergs lagrarna och har större blommor, även om alla är från Ericaceae eller Heath familjen. Medan alla tre buskar har attraktiva mörkgröna blad, Rhododendron maximala talet är den största. Parkrododendron 's blommar är lila eller mörkt rosa snarare än vitt eller ljusrosa. Kalmia latifolia' s blommor kan funktionen rosa ränder och är ganska små i storlek . De vita eller rosa av den statliga blomman av West Virginia kan funktionen några färgade fläckar av röd eller gul.

De Rhododendron maximala blommar i början till slutet av sommaren längs USA: s östkust. Den växer bäst i sura jordar i fuktiga, skuggiga områden. Denna stora lagerblad eller ros bay buske har fluffiga, pråliga kluster av blommor och stora, avlånga ovala blad. I kallt väder kan bladen rulla upp för att bilda ihåliga cylindriska former. Den maximala Rhododendron tenderar att växa nästan vägg-liknande som det kan få mycket tät.

Rosen vik eller stora lager valdes av lagstiftaren som West Virginia statliga blomma i januari 1903. Urvalet gjordes efter en omröstning med allmänna gymnasieelever samt en rekommendation av guvernören. Hus Gemensam resolution 19 av 1903 antogs av lagstiftaren för att göra Rhododendron maximum den officiella statliga blomman av West Virginia. Resolutionen nämner skäl till att välja de stora lagerblad som officiell blomma, annat än guvernörens rekommendation och studenternas röst, som "... Många av våra systerstater har antagit några blommor emblem."

  • Den statliga blomman av West Virginia (WV) är Rhododendron max.