Vad är en isolerad skruvmejsel?

November 8

Elektricitet har så många användningsområden i våra liv som vi tenderar att ta det för givet, även när vi arbetar på projekt som involverar levande ström. Det slarv är farligt. Elektrisk ström kan orsaka brännskador, svåra skador och även dödsfall. Alla som arbetar med el bör använda isolerade handverktyg, liksom en isolerad skruvmejsel, som en vanlig säkerhetsåtgärd.

Enligt OSHA normer kommer en isolerad skruvmejsel har en dielektrisk substans separerar handtaget på skruvmejseln från spetsen. Den dielektriska materialet är mycket motståndskraftigt mot strömförande delar. På så sätt, även om spetsen på skruvmejseln i kontakt med en strömförande, kommer lite eller ingen energi når arbetarens hand.

Idag är de bäst isolerade skruvmejsel handtag specificerad för att vara säkra för exponering för elektriska växelström upp till 1000 volt, och de flesta av dem är testade upp till 10.000 volt växelström. Dessa kallas ibland elektriker isolerade skruvmejslar, eftersom de används av elektriker. Typiskt handtagen har två lager av isolering, och varje skikt har en annan färg, så att de kan inspekteras enkelt. Skruvmejseln handtagen är ofta utformade för att användas med en uppsättning utbytbara spetsar i olika storlekar och former. Dessa handtag är ofta stöttålig och brandtålig samt.

Byggnadsarbetare är inte de enda människor som behöver en isolerad skruvmejsel. Tekniker arbetar på alla typer av elektrisk utrustning, och med hjälp av isolerade handverktyg är en rutinmässig säkerhetsåtgärd. I denna situation, med hjälp av en skruvmejsel som är isolerad skyddar maskinen liksom arbetaren, eftersom en elektrisk urladdning kan förstöra utrustningen. Även utsläpp av statisk elektricitet kan förstöra känslig utrustning, så en isolerad skruvmejsel är ett viktigt verktyg.

Leta efter rating informationen när man köper en isolerad skruvmejsel. De plasthandtag finns på många skruvmejslar ger inte isolering. Vinyl täckt skruvmejselblad kan förhindra en krets från att kortsluts, men kommer inte att skydda en person från en elektrisk ström. En helt isolerad skruvmejsel kommer att klassas som sådan.

  • Elektriker använder isolerade skruvdragare när du arbetar med högspänning.
  • Isolerade skruvmejslar kan hindra arbetare från att få elektriska stötar.