Vilka är de olika typerna av sovrum Ljuskronor?

November 22

Ljuskronor skiljer sig från andra tak belysning i det att de är upphängda i taket snarare än monterad direkt på den och an mot taket. Sovrum kronor finns i ett brett utbud av storlekar, inklusive enkla och multipla nivåer samt miniljuskronor. Stilar, allt från enkla, skuggade fixturer att utarbeta, flerskiktade ljuskronor med dinglande kristall accenter. Det finns ljuskronor tillgängliga för nästan varje stil av inredning inklusive, men inte begränsat till, traditionellt, modernt och vintage design samt special fixturer speciellt utformad för barnrum.

Ljuskronan "tier" avser antalet nivåer av belysning. En enda skiktade ljuskrona har bara en nivå, eller rad, med belysning accenter, och en fixtur med flera nivåer kommer att ha två eller flera nivåer av glödlampor eller ljus. Den övre nivån av en flerskiktade fixturen är i allmänhet smalare än den nedre nivån med varje nivå av fixturen blir bredare från topp till botten. Varje grupp i fallande ordning oftast har fler glödlampor eller ljus än den tidigare nivån.

Sovrum kronor kan använda antingen traditionella glödlampor eller ljus för att ge ljus. "Ljus" likna riktiga ljus men drivs med el som lyser den "låga" delen av "ljus", som egentligen är en liten glödlampa i toppen av varje "ljus." Glödlampor används i andra stilar av ljuskrona som inte har ljus typen tänds. Lökarna kan täckas med enskilda dekorativa glober eller nyanser, och i vissa fall, är hela spel täckt med en nyans i stället varje lampa att tas upp separat. När lamporna i ljuskronan är vända mot taket, som ljus lökar gör, är belysningen kallad "up belysning", medan glödlampor som möter ner mot golvet kallas "ner belysning."

De designelement i sovrummet kronor varierar kraftigt från en fixtur till nästa. En enkel ljuskrona kan ha endast ett fåtal lampor med släta glas omslag medan en traditionell ljuskrona kan ha flera nivåer av ljus, intrikata dekorativa snirkelarbete och mångfacetterad, hängande kristaller som shimmer och reflekterar ljuset från ljusen. Många typer av sovrumskronor faller i mitten av spektrumet, är lite mer elegant och snygga än en enkel ljuskrona, men inte så genomarbetade som en ljuskrona man kan hitta i en formell matsal. De vanligaste finish för kroppen och kedjan av ljuskronor är silver, mässing och svart, beroende på designen av fixturen. Sovrum kronor för barnrum är oftast mer nyckfull och trendig och kan hittas i roliga färger som rosa, lila, blå och grön.

  • Ett sovrum krona kan paras ihop med matchande lampetter på varje sida av sängen.