Vad är skillnaden mellan en brodermaskin och en symaskin?

February 28

Som namnen antyder, brodermaskiner möjliggöra broderi sömnad, medan symaskiner möjliggöra regelbunden sömmar, även känd som bygg sömmar. Vissa kombimaskiner möjliggöra båda typerna av stygn. Det övergripande utseendet på broderi och symaskiner skiljer sig inte alltför mycket. Den verkliga skillnaden ligger i vilken typ av redskap som gör det möjligt för broderi stygn.

Moderna symaskiner erbjuder hundratals stygn, och en viss maskin kanske eller kanske inte inkluderar broderi i sin repertoar. En avancerad brodermaskin arbetar med en dator och kan ge arbetade förprogrammerade broderimönster, samt möjlighet att lägga till fler mönster som har hämtats eller skannade. Sådana maskiner använder ofta en hooping system som håller tyget sträckt som design exekveras. En industriell brodermaskin kan också laddas med flera nålar som fungerar tillsammans, som erbjuder möjligheten att trimma tråden och ändra trådfärg automatiskt, enligt ett mönster, med färre stopp och starter för användaren. Symaskiner kan också komma i digitalt kapabla versioner, och industri versioner.

För att förstå skillnaden mellan en symaskin och ett brodermaskin är det bra först att notera skillnaden mellan enkel sömnad, eller bygg sömnad, och den specialiserade typ av sömnad kallas broderi. Vissa maskiner är endast kapabla att bygg sömmar. Andra kan göra både byggnation och broderier, kanske i form av en avtagbar broderier kvarstad, medan vissa högt specialiserade maskiner bara sy broderier sömmar.

Sy Construction innebär normalt att gå två stycken eller tyg; kantavslutningar av ett enda stycke av tyg; eller manipulera lakanet av ett tygstycke, som med veck eller dart. Bygg sömmar kan ha en dekorativ aspekt om sömmen är tänkt att vara synlig - någon kan välja raksöm eller en sicksack, exempelvis beroende på en preferens för hur en eller de andra ser - men den dominerande faktor är typiskt fungera .

Broderi, däremot, är i första hand dekorativa. Sydda blomstrar, såsom en grundläggande monogram eller kanske en detaljerad scen av blommor och fjärilar, ofta broderade på dukar, täcken och kuddar. Broderi innebär i allmänhet 30- eller 40-viktbrodertråd och en repetitiv, textur skapande sömmar teknik för att beskriva mönster och fylla dem med färg. Med hjälp av en maskin avsedd för broderi stygn kan hjälpa försäkra enhetliga stygn samt spara operatören en tid.

Liksom vanlig sömnad, kan broderier göras utan en specialiserad brodermaskin. Broderier kan uppnås genom noggrann hand sömnad eller genom att använda en utmanande teknik som kallas frihandssömnad broderi med en traditionell symaskin.

Att lära sig att dra full nytta av allt som en viss brodermaskin kan göra tar tid. Experter rekommenderar att handla med en återförsäljare som tillåter potentiella köpare att testa maskiner personligen, samt erbjuder demonstrations klasser och kontinuerligt stöd för att fördjupa förståelsen av alla funktioner. Vissa maskintillverkare erbjuder också omfattande vägledning och projektidéer på sina webbplatser.

  • En industriell brodermaskin använder flera nålar som samverkar automatiskt.
  • Det huvudsakliga syftet med konventionella symaskiner är konstruktion sömnad, som typiskt är praktisk vid användning.
  • Brodermaskiner möjliggöra broderi sömnad, vilket är rent dekorativ.