Macadamianötter

March 6

Många människor njuta av olika typer av nötter på grund av deras crunch och smak. Lägga nötter till recept eller bara äta dem själva kan göra en läcker och näringsrika mellanmål. Många typer av nötter erbjudande protein samt vitaminer och lägga till en distinkt smak till desserter samt andra typer av livsmedel.

Det finns många typer av nötter tillgängliga. En av de mest kända och oftast använda av dessa är jordnötter, men andra som mandlar och valnötter är också mycket populära och äts ofta. På grund av sin mångsidighet, många människor älskar att mellanmål på och laga mat med olika sorters nötter.

En mycket unik typ av mutter är makadamianötter. Macadamianötter, medan inte lika känd som andra typer av nötter, är läcker och kan avnjutas på många sätt. I själva verket kan du ersätta macadamias i många recept som kräver andra nötter för att skapa en tydlig och intressant maträtt.

Macadamianötter är runda, vita färgade nötter som har ett hårt skal. Nötterna är, ofta redan skalade när du hittar dem i butikerna. Även om dessa nötter är synonymt med Hawaii, har de inte egentligen har sitt ursprung där. Macadamianötter först hittades i Australien, och sedan transporterades till andra platser. Så småningom blev Hawaii visade sig ha den perfekta växtförhållanden för Macadamia trädet, och denna plats har varit en enorm producent av macadamianötter sedan.

Du kan hitta macadamianötter på butikshyllan redan skalade och saltade, eller så kan du välja ett osaltat sort. Dessa nötter är bra att äta själv, men de är också underbart som en del av ett recept. Macadamianötter är välkända som ingrediens i kakor, men du kan få kreativ och prova dem med andra typer av livsmedel. På grund av deras söta smak, macadamias fungerar bra i desserter, eller kan även kastas in i en trail mix som en unik och utsökt touch.

Efter inköp macadamianötter, se till att korrekt lagra dem för att se till att de inte härsknar. Detta är delvis på grund av deras höga fetthalten. För att lagra dessa nötter, hålla dem i en sluten behållare i kylskåp för bästa resultat.

På grund av deras underbara smak och unik smak, är macadamianötter mycket älskad över hela världen. Om du använder andra typer av nötter i recept verkar tråkigt, försöka skaka upp saker med hjälp macadamias istället för att skapa den perfekta lockande behandla.