Vad är några Science Experiment för barn?

January 29

Besluta om experiment för barn kan vara en svår uppgift för dem som är obekanta med den vetenskapliga världen. Vanliga oro bland föräldrar väljer ett experiment som är åldersanpassade, säkra och lätt att förstå för både barn och vuxna. Med tusentals möjligheter är det ofta svårt att avgöra, men det finns några beprövade vetenskapliga experiment för barn som är säker på att vara framgångsrik:

Den Rubber Egg
Detta experiment är ett utmärkt val för de yngsta forskarna eftersom det finns mycket få steg, inga säkerhetsrisker, och barnen älskar det eftersom det är idiotsäkert så resultaten är garanterade.

Material: hårdkokta ägg, burk, ättika (ättiksyra)

Instruktioner: Placera hårdkokt ägg i burken och doppa den i ättika. Ägget bör vara helt täckt med ingen skal kikar ut upptill. Vänta 2-3 dagar. Skalet kommer helt lösas upp och barnen kan peta och prod vid den nya "gummerad" ägget. Om inte sjunkit från en för hög punkt, kommer ägget ens studsa.

De lektion: äggskal är gjorda av kalciumkarbonat som löser när det kommer i kontakt med en ättiksyra.

Koppar Nail
Detta är en annan stor plockning för vetenskapliga experiment för barn, och det är lämpligt för alla barn gamla nog att förstå mätningar.

Material: 1/4 cup (59,15 ml) vit vinäger, 1/8 tsk (0,62 ml) salt, 20 pennies, burk, järn spik, bakpulver, svamp

Instruktioner: Häll vinäger och salt i burken och rör om. Släpp pennies i vinäger / saltblandningen och lämna dem i tre minuter. Medan pennies är "ugnsstekning," rengöra järnspik med bakpulver och svamp. Släpp spiken in med pennies och låt det sitta i 15 minuter. När du kontrollerar spiken kommer den beläggas med koppar.

Lektionen: Acetate (ättiksyra / vinäger) kommer att kombinera med metaller. I fallet med pennies och spik, kombinerade ättiksyran och koppar för att bilda kopparacetat, som sedan vidhäftas till järn nageln.

Exploderande Life Savers
Detta experiment är lite mindre känd än andra experiment för barn, men det är definitivt ett barn crowd pleaser. Den är lämplig för alla åldrar, men en vuxen bör övervaka yngre barn.

Material: Wint-O-Green Life Savers, Ziploc plastpåse, hammare, träblock

Instruktioner: Placera en Wint-O-Green Life Saver i plastpåse. I ett mörkt rum, placera påsen på träblock och titta noga med iakttagande av en livräddare med hammaren. En blå-grön lampa blinkar precis som godis träffas.

Lektion: Triboluminiscens. Wint-O-Green Life Savers görs med metylsalicylat som är en kristallin substans. Krossning av en kristallin substans avger ljus.

Det finns många fler bra och roliga experiment för barn, men dessa är en bra början. När du väljer andra, är nyckeln till att välja något med några materialkrav och låg säkerhetsrisk. Tänk också på att barnet kommer att vara mer intresserade av experiment som utnyttjar varje dag enkla föremål, eftersom dessa är mindre skrämmande.

  • En citron batteri är ett klassiskt experiment.
  • Ett vanligt experiment ansluter två stora flaskor fyllda med vatten, virvlande dem för att skapa en cyklon.