Vad är en Air Force ROTC stipendium?

October 3

Flygvapnet ROTC stipendium betalar alla eller de flesta av kostnaderna för undervisning, böcker, kost och logi för många av eleverna i amerikanska högskolor och universitet som deltar i flygvapnet Reserve Officers 'Training Corps (ROTC) i USA. Stipendier erbjuds för fyra, tre eller två år till studenter huvudämne i något ämne som bedöms nödvändiga för att flygvapenkrav. Det finns ett antal olika typer av stipendier erbjuds high school, studenter redan i college, och flygvapnet värvning personal som vill gå på college och tjäna en provision.

Den amerikanska militären drar den överväldigande majoriteten av dess officerskåren från landets civila högskolor och universitet, som erbjuder specialiserad militär utbildning till studenter, samtidigt med de kurser de tar i jakten på sin examen. Efter examen, de uppdrag som tjänstemän - andra löjtnanter i armén, flygvapnet eller marinkåren, eller fänrikar i flottan. Flygvapnet ROTC stipendieprogram har olika stipendier avsedda för de olika omständigheterna eleverna eller värvade personal ansöker om dem.

Flygvapen ROTC stipendier kan användas för att betala kostnaderna för högre utbildning på någon av över 1000 högskolor och universitet i landet. En av de saker som skiljer flygvapnet ROTC stipendieprogram förutom de program som erbjuds av andra tjänster är att flygvapnet har ett stipendium som förutsätter att sökande bedriver en viss huvudområdet för utbildningen, som väljs av flygvapnet från en lista över tre lagts fram av kandidaten.

Gymnasieelever som vill konkurrera om en flygvapen ROTC stipendium uppmuntras att tillämpa tidigt i sin sista år. Det finns i huvudsak tre stipendier som high school är berättigade. Den typ 1 stipendium, den mest eftertraktade, erbjuds i första hand till de studenter bedriver en av över ett dussin tekniska majors såsom Flygteknik eller Meteorologiska och atmosfäriska vetenskaper. Det lönar sig för all undervisning och de flesta avgifter, inkluderar en generös ersättning för läroböcker, och ger en månatlig stipendium för uppehälle. Det andra, som kallas typ 2, är liknande, men caps den undervisning och avgifter priset vid en dollar belopp ungefär motsvarar det belopp en out-of-state elev kunde förvänta sig att betala på en statlig högskola eller universitet. Den tredje, som kallas typ 7, mössor termins utmärkelsen till det belopp som belastar i-state studenter. Om skolan inte erbjuder olika in- och out-of-state undervisning, kan stipendiet omvandlas till ett treårigt stipendium av den andra typen.

Förutom de tekniska majors, kan kandidater för ett flygvapen ROTC stipendium välja att major i någon av två dussin olika främmande språk, eller praktiskt taget alla icke-tekniska stora, såsom företagsekonomi, nationalekonomi eller historia. De som bedriver tekniska majors är nästan alltid tilldelas flygvapen jobb som överensstämmer med dessa majors.

Separata flygvapen ROTC stipendieprogram är också tillgängliga för förstagångssökande som redan i sin första eller andra året på college, kallad In-College Scholarship Program (ICSP), och att värvning militär personal från någon gren av tjänsten som vill att gå på college och tjäna en löjtnant provision. Dessa sökande till ett flygvapnet ROTC stipendium är inte begränsade i sitt val av akademisk större.

Oavsett om stipendiet är för två, tre eller fyra år, alla mottagare av ett flygvapen ROTC stipendium förbinda sig att tjäna minst fyra år som en underofficer i amerikanska flygvapnet efter examen från college. Många går vidare till militära karriärer, medan andra går vidare till andra yrken, ofta inom flygindustrin, efter att ha avslutat sin tjänst krav.