Vad är Conveyor Belt Sushi?

January 23

Den typ av japanska köket att människor i engelskspråkiga länder kallar transportband sushi går många andra namn; det är i huvudsak ett namn för små plattor av sushi som når kunderna genom ett transportband, roterande magasin eller annan mekaniserad setup. Denna typ av sushi går många andra namn, inklusive sushi gå runt, roterande sushi, eller sushi tåg. Alla dessa beteckningar hänvisar till en stil av sushi presentation där kunderna göra val om önskade rätter genom att fysiskt ta dem från en rörlig platta eller bricka. I Japan är denna typ av livsmedel som ibland kallas kaiten-zushi.

Transportband sushi kan innehålla många olika typer av sushi och sashimi. Många konventionella typer av sushi har styckningsdelar av rå fisk, från special fiskar som lax och tonfisk, till sik och andra typer av fisk som kan vara exklusiva för vissa delar av världen. I allmänhet har sushi spridits från sina hemorter för att nå en samtida västerländsk publik, och många människor runt om i världen känner till olika typer av sushi bitar, liksom sushirullar, där en enda rulle av uppstoppade ris skuren i många mindre bitar som ska serveras.

Förutom fisk, de som är bekanta med transportband sushi eller någon annan presentation för sushi skålen vet om några av de andra gemensamma element i denna typ av mat. Tillsammans med den konventionella ris och tång täcker, sushi restauranger lägger ofta element som kaviar eller löjrom, krabbkött, eller bläckfisk i sushibitar eller roller. Det kan också finnas vegetabiliska beståndsdelar ingår; några av de vanligaste är gurka och avokado, samt rå morot.

Många sushi restauranger erbjuder även ett utbud av traditionella kryddor för sushi. Dessa är ofta serveras på sidan. På restauranger som erbjuder transportband sushi, kanske kryddor måste presenteras separat. Dessa smaktillsatser inkluderar ingefära och soja, samt en ljus grön varm pasta kallas wasabi.

Vissa transportband sushi restauranger tillhandahåller för specialbeställningar. Kunderna kan välja vad som kommer på transportbandet eller mekaniserad platta, eller de kan sätta i en särskild ordning till köket för de typer av sushi som de vill. I todayâ € s samtida transportband sushi restauranger, chefer behöver veta om hur man håller sina produkter fräscha att följa regler för livsmedelssäkerhet i det land där de är verksamma. Några av de mest högteknologiska sushi restauranger använder faktiskt ny geografisk informationsteknik som kallas RFID-chips eller taggar för att spåra vilka plattor av sushi har roterande alltför länge, och måste kastas bort.

  • Boston kast är en välkänd typ av sushi roll som serveras i de flesta sushi restauranger.
  • Två Futomaki rullar.
  • Hosomaki rullar under en uramaki vals.
  • De flesta sushi restauranger kommer att erbjuda wasabi, soja, och inlagd ingefära tillsammans med deras sushi.
  • Nigiri sushi sortiment.
  • Vissa sushi har krabba i den.