Vilka är de olika typerna av Black frisyrer?

August 17

Några av de olika typerna av svarta frisyrer är naturliga, raka, och flätade. Människor som bär naturliga frisyrer försöka undvika hårda styling tekniker som hår relaxers. Raka stilar kan vara svårt att hålla övergripande men kräver lite underhåll under dagen. Det finns också hundratals olika flätade stilar, av vilka några kan bo sätta i månader i taget. Dessutom har många individer bär väver för att täcka eller lägga till sin egen frisyr.

Många människor antar helt naturliga svarta frisyrer, lämnar bakom de flesta hår-skada stilar. Dessa frisyrer består av att låta håret växa utan inblandning från heta stylingverktyg eller kemikalier. Bäraren gör oftast liten eller ingen mängd borstning och kamning undvika uträtning hårets naturliga lockar. Naturliga innebär sällan inget underhåll alls, men eftersom svart hår kräver ofta en hel del fukt appliceras genom djupa balsam, leave-in balsam, och återfuktande schampo.

Raka svarta frisyrer vanligtvis uppnås genom en kombination av uträtning kemikalier och varma stylingverktyg. Människor som räta håret sällan tvätta det varje dag på grund av hur omfattande och skadar uträtning processen kan vara. Graden av rakheten kan väljas, med vissa människor väljer att helt enkelt "texturize" deras slitage. Texture innebär gör håret rakare men inte ben rakt, vilket är när håret har ingen curl alls.

Flätade svarta frisyrer är en äldre stil som har blivit mer mångsidig med tiden. Hår flätor allt från enkla hårfäste till nack flätor till intrikata mönster som tar timmar att slutföra. Ibland håret är endast delvis flätade, lämnar resten att flöda fritt eller att klämmas fast upp. I många fall är denna stil tvättas utan att lossa flätor, och kan lämnas flätat i månader med tillfällig åtstramning. Flätade frisyrer kan kombineras med rätas och naturliga färger.

Vävar är också bland de vanligaste svarta frisyrer, och består av syntetiskt eller äkta människohår. De är i grunden tillägg som täcker eller lägga längd till ens eget hår. Vissa ser naturliga och kan titulera som äkta hår, medan andra är av för dålig kvalitet för att lysa som äkta hår. Kvaliteten och priset på hår väver kan skilja sig dramatiskt från väv för att väva, med den bästa typ av väv är remy hår, vilket är människohår. Vävar skiljer sig från peruker eftersom håret är vävda, limmade eller flätade in i en persons eget hår, och är oftast inte tänkt att tas ut i månader i taget.

  • Flätade cornrows är en typ av svart frisyr.
  • Raka svarta frisyrer vanligtvis uppnås genom en kombination av uträtning kemikalier och varma stylingverktyg.