Vad är Black Visakort?

August 20

Under flera decennier, rykten om en hemlig kreditkort erbjuds exklusivt till den superrika har gjort rundorna. Denna ultra exklusiva kreditkort sades att innehavare nästan otrolig carte blanche när det kom till de mest exotiska inköp eller upptagande till världens mest exklusiva klubbar. När American Express kreditkortsföretag äntligen avslöjat detaljer om American Express Centurion kort, var många människor som hoppas en mer tillgänglig kreditkort skulle följa efter. Ett sådant alternativ till American Express Centurion kortet är svart Visa-kort, eller Visa Black.

The Black Visa-kort är bokstavligen ett svart kort, konstruerat helt ur en svart grafitkompositmaterial. Detta ger själva kortet en mycket distinkt och high-end utseende och känsla. Hållaren identifikation stämplas in i kortet som standardemissions Visa kreditkort, men majoriteten av kortets yta är en djup svart färg utan ovidkommande grafik.

Skaffa en svart Visa kreditkort är ingen enkel uppgift, heller. Visum gör allt för att begränsa medlemskap till 1% av USA: s befolkning. Denna exklusivitet gör att varje medlem att uppleva mycket personlig service från en angiven concierge anställd av Visa. Om ett Visa Black kortinnehavaren bör begära sällsynta taiwanesiska blommor för hans eller hennes företag middag, kommer conciergen personligen ombord på ett flyg till Taiwan och ordna övernattning leverans. Kreditgränsen på ett Visa Black är i allmänhet i de miljontals dollar.

När American Express Centurion kortet blev tillgänglig för eliten kunder, kom det med en betydande årlig avgift på $ 2500 $ (USD). The Black Visakort årliga avgiften är för närvarande ett mer överkomligt $ 495 USD, även om vissa kortinnehavare fruktar Visas Blacks lägre årsavgift kan locka en mindre exklusiv pool av potentiella kortinnehavare. Med tanke på noggrannhet i ansökningsprocessen, men många av dessa farhågor kan vara ogrundade.

Ägare av ett Visa Black är främst underhållare, politiker, företagsledare och andra som har uppnått otro nivåer av ekonomisk framgång. Medan många kortinnehavare kan enkelt göra kontantköp för standard lyxvaror, medger Visas Black card dem att samla värdefulla resepunkter och andra exklusiva förmåner. Presentera ett Visa Black-kort nästan garanterar tillträde till de mest exklusiva nattklubbar och restauranger i världen.

Vem som helst kan fylla i en ansökan om ett svart Visakort genom Visum officiella hemsida, men godkännande är i allmänhet begränsad till privatpersoner och företag som rutinmässigt handlar med sju figur finansiella transaktioner eller högre. Exklusivitet är en av kortets mest lockande fördelar, så Visum förbehåller sig rätten att begränsa den totala andelen sökande den godkänner för Visa Black kreditkortsprogram.