Vad är en Tour Guide?

August 24

En guide är någon som visar besökarna runt ett område, med guiden använder omfattande lokal kunskap att dela området med besökare. Reseguider är anlitade för att hjälpa människor att navigera okända områden, och att göra utflykter speciell, som en bra reseledare sätter en positiv ton för en resa och visar folk saker de inte skulle ha upptäckt annars. Med hjälp av en guide på resan kan också vara användbart eftersom guider är mycket kunniga, och de kan ge fakta och information som hjälper besökarna att tolka och förstå de platser de ser.

Vissa guider arbetar främst lokalt, med fokus på att tillhandahålla tjänster till turister från förfrågan. De kan arbeta i museer eller liknande platser, eller de kan arbeta med eller för företag som tar turister ut på dagsturer i ett område. Reseguider kan leda besökare på utflykter till lokala religiösa platser, slott, trädgårdar eller andra platser av intresse, skräddarsy turnén för besökarna. Lokalt baserade guider är också ofta möjlighet att öppna dörrar som annars skulle vara stängda, och deras lokala kunskap kan vara till hjälp för människor som är obekanta med kultur och traditioner i ett område.

Andra guider resa med sina kunder, vägleda dem till, runt, och från olika platser. Till exempel, en grupp människor som vill vandra i regnskogen kan hyra en guide som reser med dem, vägleder dem genom skogen samtidigt som information och stöd, och reser tillbaka. Reseguider av denna typ arbetar ofta med resebyråer, med agenten hanterar logistiken för transporter, logi, och så vidare, medan reseledare fokuserar på att ta hand om kunderna.

Guidade turer med grupper kan variera i kostnad, från fria turer i många städer i världen som tillhandahålls av offentliga serviceorganisationer för mycket dyrare organiserade resor som vandringar i Nepal. Det är också möjligt att hyra en privat guide som arbetar med en kund eller grupp av kunder för att utveckla en skräddarsydd turné, som tenderar att vara dyrare, men innehåller personlig och detaljerad uppmärksamhet, vilket vissa människor njuta medan du reser.

Att vara kunnig på flera språk är användbart för en reseledare, som guider kan arbeta med flerspråkiga kunder, eller kan behöva översätta för kunder under resa i ett land där ett främmande språk talas. Förutom att ha språkkunskaper, guider måste också ha utmärkta samarbetsförmåga och förmåga att arbeta outtröttligt för sina kunder från det att engagemanget börjar tiden att klienterna är säkert sett på sin väg.

  • En destination baserad reseledare bör ha ett uppslagsverk kunskap om området.
  • Veta flera språk kan vara till hjälp för en tour guide.
  • Många människor hyra en guide för att ta dem runt den förbjudna staden.
  • En guide kan leda en vandring.
  • Särskilt i större städer, guider erbjuda specialiserade turer som kan lägga enormt till reseupplevelse.