Hur väljer jag det bästa Sea Kayak Paddle?

August 28

Det är viktigt att välja en havskajak paddel som är rätt storlek för dig, vilket innebär att göra ett beslut inte bara om längden på paddelaxeln, men också om storleken på paddel ansikten. Det hjälper att ha en budget i åtanke när du söker efter den bästa havskajak paddla för dig, eftersom de kan variera kraftigt i pris beroende på material som används för att konstruera paddeln samt nya funktioner i paddeln. Trä, plast, glasfiber och kolfiber är de vanligaste materialen som används för paddel byggande.

Trä är ett attraktivt och hållbart material för en havskajak paddel, men trä paddlar tenderar att vara tyngre och kräver mer övergripande underhåll än andra material. Välj här paddeln för en mer traditionell känsla och prestanda, och tänk på att du kommer att behöva ta väl hand om virket havskajak paddla. Om du letar efter något lätt och prisvärd, är plast ett bra val. Dessa tenderar att vara de billigaste typerna av paddlar, även om de inte alltid är den starkaste valet. Plast kan gå sönder och det kan böjas överdrivet, vilket är bra för lederna men inte så bra för prestanda.

Glasfiber och kolfiber havskajak paddel modeller tenderar att böjas långt mindre än andra material. Detta gör att du kan driva båten framåt snabbare, även om bristen på flex i axeln kan leda till gemensamma ömhet. Dessa paddlar tenderar också att vara de dyraste alternativen, så var beredd att betala mer. Det är inte ovanligt att hitta kolfiber och glasfiber paddlar med böjda axlar; Dessa vågiga axlar är utformade för att lindra belastningen på lederna såsom handleder, armbågar och axlar, även om vissa kajakpaddlare debattera effektiva dessa dyra paddlar.

De skovelblad kan variera i storlek. Bredare blad är användbara för långa kajakturer, och i kombination med en kortare skaft, de breda bladen är också bra för mer aggressiva paddlare. Nybörjare och mindre människor bör välja en havskajak paddla med ett kortare skaft och kortare blad, eftersom dessa tenderar att vara lättare att manövrera. Bladen själva ofta scooped eller böjda; detta hjälper paddeln rör sig genom vattnet smidigare. Leta efter en paddel med dessa typer av knivar för att säkerställa bästa prestanda och minst belastning på lederna i överkroppen.