Vad är betade ägg?

April 11

Inlagda ägg är ett populärt komplement till sallader och smörgåsar, och det finns många människor som tycker att äta dem på egen hand eller tillsammans med en kall öl eller två. Betningsprocessen bevarar äggen och ger dem en syrlig smak, samtidigt som alla näringsvärdet. Huvudsak är inlagda ägg görs genom kombinering kokt, skalade ägg med vatten, vinäger, salt och diverse kryddor, och sedan låta kombinationen pickle i kylskåp under en period av två dagar till tre veckor. Ett brett utbud av smaker - och färger - kan läggas för att skapa variation.

Det finns många recept på inlagda ägg, allt från de vanliga milda versioner till kryddiga varma recept. Inlagda ägg är en populär bar mat och kan ibland hittas sitta i stora krukor på räknarna av många stadsdel krogar i hela USA. Även betningsprocessen innebär att äggen inte behöver kylas, är det inte rekommenderat att hem inlagd äggen förvaras i rumstemperatur under en längre tid på grund av risken för botulism.

Alla inlagda ägg recept börjar med kokning av äggen. När de har varit hårdkokta och kyls, måste skalen avlägsnas. Därefter kan ett antal objekt blandas samman för att bilda den vätska som används för att beta och mätta äggen.

Nästan alla recept insistera på att olika mängder vatten och vinäger kokas ihop till basen. Däri ett antal recept kräver brunt socker, salt, vitlök, betor juice, och sådana liknande objekt som kommer, när de tillsätts, bildar en söt smak ägg. De som tycker det varma sorten kommer att lägga hot chili peppers, cayennepeppar, Tabasco sås, senap utsäde, och liknande kryddiga objekt till ättika och vatten. Färgen av ingredienserna kommer också färga äggen; använder betor juice, till exempel, kommer att ge dem en rosa eller röd nyans.

När den vätskeformiga basen är kokta och beredda äggen placeras i en stor, steriliserad burk, och vätskan hälls över dem. Det bör finnas tillräckligt med vätska för att fullständigt täcka äggen. Burken förseglas sedan med ett lock och placeras i kylskåpet omedelbart.

Äggen kommer att ta på smak av kryddorna över tiden. Vanligtvis kommer äggen pickle bra om de förblir förseglade i kylskåp i två dagar till tre veckor. Större ägg kräver kommer något mer tid för att fullt ut utveckla sina smaker. Äggen bör konsumeras inom tre eller fyra månader; Om sparas längre än så, kan de ta på sig en gummiartad känsla och smak.

  • Hotter sorter kräver alternativ som chilipeppar.
  • Betning salt.