Finns det en union för Skådespelare?

August 21

Liksom resten av oss, aktörer behöver tillgång till sjukförmåner, pension planer, och andra program till anställda. För att tillgodose detta behov, två fackföreningar i USA finns för skådespelare. Dessa är skärm Actorâ € s Guild (SAG), och Actorâ € s Equity Association (AEA). I England British Actorâ € s Association erbjuder fackliga medlemskap till aktörer inom både levande och filmade produktioner. Medan många kända skådespelare kan skriva sin egen biljett för lön och förmåner, kan de flesta aktörer skrapa en levande i kommersiellt arbete eller i korthet framträdanden i pjäser. Dessa fackföreningar skyddar oredovisade arbetstagare genom att ge dem samma förmåner de flesta arbetsgivare skulle ge.

TV- och filmaktörer tenderar att tillhöra SAG. Om de har gjort övergången från pjäser till filmer, de kan ha en början tillhörde AEA. En av de primära funktionerna i båda organisationerna är att de fastställa minimiersättningsgränser för arbetet. Samt, SAG fastställs också minimi ersättning för arbete som är repris, kallade royalties. Så om en skådespelare arbetar på kommersiella, till exempel, han eller hon kommer att få en liten betalning varje gång de kommersiella airs. De som gör ett framträdande på en sitcom får en betalning varje gång sitcom dyker upp på tv.

Dessutom, både SAG och AEA tillhandahålla 401k program, och sjukförsäkring vid en relativt låg kostnad. Kvalificering för hälsofördelar bygger vanligen på att ha arbetat ett visst antal dagar eller timmar under ett kalenderår. Aktörer som inte arbetar det begärda beloppet kan behöva köpa en egen sjukförsäkring.

Underlåtenhet att följa villkoren fastställts av SAG kan göra det svårt för företagen. De flesta fackföreningar hedra varandra, och eftersom det finns också fackföreningar manusförfattare, producenter och regissörer samt bakom kulisserna arbetarna, kan en icke-fackligt anställd gör att man kan få några fackliga medarbetare i framtiden. I själva verket, både SAG och AEA begäran om att deras medlemmar inte i produktioner som är icke-fackligt. Det finns några undantag. De flesta inser vikten av oberoende filmer, som ofta tillverkas med väldigt lite pengar. Om en aktör arbetar på en oberoende film och inte betalas, SAG brukar inte klaga.

Aktörer kan inte bara gå med i facket för att de vill. Både SAG och AEA kräver att man antingen vara i en SAG eller AEA produktion att gå med. Medlemskap kan vara provisoriska och förfaller när produktionen är över. Efter en lång tid arbetat med fackliga produktioner, kan man kunna ha en heltids medlemskap. SAG och AEA liksom nästan alla fackföreningar kräver medlemskap och ansökningsavgifter, samt årliga avgifter. Upprätthålla medlemskap genom att arbeta ett visst antal dagar per år kan också krävas.

  • Den Screen Actors Guild förhandlar saker som arbetstid och lön för både film och TV skådespelare.