Getting Däck Balanserad

June 17

En av de vanligaste tjänsterna som erbjuds på de flesta mekaniker butiker, däckaffärer och andra fordonsreparations fläckar blir däcken balanserade. Men varför är den här tjänsten erbjuds så mycket, och är det verkligen så viktigt? Sanningen är att få en balanserad däck är ett riktigt bra process som ska utföras regelbundet på alla fordon som är på väg. För att verkligen förstå varför blir balanserat däck är så viktigt, hålla behandlingen.

  • Vad balansering? Princip balansera är när däcken är ordentligt viktas och ... ja, balanserad, så att de roterar ordentligt. När du får din fordonsdäck balanseras du har dina däck individuellt vägde, mätte och ändras vid behov av en dator för att ta emot optimal prestanda. Typiskt kan hittas denna typ av utrustning oftast i däck butiker, men några av de större mekaniker butiker har dem också.
  • Varför balanserar viktigt? Har du någonsin haft en tvättmaskin komma ur balans? När det händer kan du oftast berätta av högt näven och vibrationer som känns och syns i maskinen som trumvirvlar runt. Samma sak händer med fordonshjul som inte motsvaras korrekt. En märkbar tecken på en obalanserad hjul är att däcken kommer att göra din bil skaka och vibrera när du reser på motorvägshastigheter. Detta kan i sin tur orsaka onödiga skador på bilen i hjulområdena, vilket kan leda till kostsamma reparationer.
  • Rutin balansering. Eftersom det är så viktigt, att få däcken balanserade bör göras regelbundet och konsekvent. Om du är en fanatiker om att hålla dina däck i optimal drift, då kan du få dina däck balanseras varenda gång som du får din olja förändrats. Men du verkligen inte behöver göra det så ofta som det. En genomsnittlig rutin skulle vara varannan oljebyte. Så i praktiken skulle du få dem arbetade på varje 6.000 till 10.000 miles, eller var sjätte månad.
  • När att få dem kontrolleras. Det kan finnas tillfällen när du inte kan hålla dig inom din rutin schema, och om dessa tider kommer upp du behöver veta vad tecknen är. Ganska ofta ett fordon kommer att behöva få sina däck balanseras efter att ha dem roteras också. En annan gång när du behöver för att få y våra däck kontrolleras för att balansera problem är när du hamna känsla plötsliga vibrationer i ratten.