Hur kan jag hjälpa till att rädda valar?

June 14

Under hela 17 genom 20-talen, var valar jagas till nära utrotning för kommersiell vinst. Storskaliga rörelser i slutet av 20-talet ledde till ett moratorium för de flesta valjakt. I den 21: a århundradet, förnyat intresse för kommersiella jakter och miljöförändringar från föroreningar och klimatförändringar åter hota valbestånd. Om du är intresserad av att hjälpa till att rädda valarna, det finns flera åtgärder du kan vidta.

Det mest underhållande sätt att låna ut en hand till de valarter är att stödja valskådning industrier. Dessa grupper, som ofta tar båtturer ut till vanliga whale platser, ofta betona vikten av att bevara. Vissa experter menar att det bästa sättet att bevisa för statliga myndigheter att valar är värda mer levande än död är genom att stödja industrier som är beroende av levande valar.

Var försiktig dock, att ta valskådning resor med välrenommerade företag. Experter föreslår att båtar ska hålla ett säkert avstånd från djuren, för att undvika att orsaka dem onödig stress. Var noga med att be företaget om lokala regler och deras politik om närmar valarna. Donâ € t anta att dessa regler kommer att hindra dig från att komma nära valarna; några valar verkar vilja båtar, och många vandrar upp till valskådning kryssningsfartyg av självmant.

Ett annat sätt att hjälpa till att rädda valarna är att skänka pengar eller volontär tid till en ansedd whale-skyddsmyndigheten. Dessa organisationer är dedikerade till att upprätthålla den internationella valfångst Committeeâ € s förbud mot valjakt, och driva igenom regeringens lagstiftning som skyddar djuren och deras livsmiljöer. Många har broschyr och brevkampanjer som ständigt söker volontär hjälp.

Ett bra sätt att hjälpa valarna är att bidra forska dem. Ju mer vi förstår om livscykler och beteende valar, desto bättre kan vi hjälpa till att bedöma deras behov. Många organisationer, som Greenpeace, erbjuder möjligheter att arbeta ombord på forskningsfartyg. Var medveten om att detta är viktigt och svårt arbete och inte en turistattraktion. Om du har maritima kompetens, är detta ett utmärkt tillfälle som kommer hjälpa till att rädda valarna.

Kanske den största sak som du kan göra för att hjälpa till att rädda valarna är att få barn inblandade i processen. Att se till att nästa generation är intresserade av att skydda valarter är avgörande för den fortsatta överlevnaden hos djuren. Många whale organisationer har skapat produkter och idéer för att hjälpa till att få barnen engagerade i kampen för att rädda valarna.

Ett sätt att få barnen intresserade av valar är genom att hjälpa dem att anta en val genom en ansedd bevarandegrupp. Adoptera-ett-val paket innehåller ofta bilder av whale, regelbundna nyhetsbrev, information om bevarande och ibland även en uppstoppad leksak. De gör utmärkta födelsedag gåvor, och börja på runt $ 20 $ (USD). Genom att hjälpa ett barn känner sig personligen ansluten till en val eller valarter, kan du skapa ett nytt val supporter samtidigt donera till bevarandeinsatser.

En av de största hoten mot valbestånd idag är ökningen av mänsklig föroreningar. Vissa valkadaver nu så förorenat med kemikalier som de anses giftigt avfall. Ökade nivåer av toxicitet har varit kopplade till sjunkande födelsetal och krympande befolkningar bland valar. För att hjälpa till att rädda valarna i vardagen, köpa biologiskt nedbrytbara produkter som inte skadar miljön, och stödja återvinning ansträngningar att hålla skadliga material som plast kommer in i vattenförsörjningen. Genom att stödja industrier som producerar miljövänliga produkter, är du informera kommersiella marknader som dessa poster är värda sin tid att producera.

  • Valar har varit starkt jagas för de senaste århundradena.
  • Någon som vill hjälpa till att rädda arter som knölval kan studera hur förändringar i planktonpopulationer eller havstemperaturer påverkar att vissa arter.
  • Blå valar, världens största varelser, är hotade.