Hitta Idéer för ditt skrivande

February 15

Så du vet att du vill skriva en bok - du bara inte vet vad du vill skriva om. För många människor är det inte ovanligt att tro att du måste skriva om något exotiskt eller annorlunda eller konstigt - att den välbekanta bara kunde inte vara lockande för läsarna. Men det motsatta är ofta sant. Skriva, trots allt, är en form av förståelse; du skriver bäst om saker som du känner bäst. Det som verkar bekant för dig kan verka väldigt exotiskt för läsaren. Din uppfattning om en bekant sanning kan utlösa insikt och glädje i dina läsare. Och otaliga böcker - för att inte tala om otaliga storsäljare - har skrivits om de mest vanliga detaljerna i de mest vanliga liv.

Börja med det du vet

Vad du vet, innan du gör en minuts forskning, är det bästa stället att börja din idé sökning. Var uppmärksam på vanliga, vardagliga erfarenheter, vare sig hemma eller på jobbet. Vad kan tyckas dyster eller vanlig på ytan kan faktiskt vara en bok i förklädnad.

Jobb erfarenhet

Scott Adams, en mellanchef för ett stort telefonbolag i Kalifornien, upptäckte att färglösa och vanliga var inte så tråkig trots allt. Som en blivande serietecknare, han nedtecknade anteckningar på samspelet han såg på jobbet under dagen och gjort dem till karikatyrer på natten. Idag verkar Scotts tecknad strip, Dilbert, i över 2.000 tidningar världen över och hans böcker, The Dilbert Principle (HarperBusiness, 1996), Dogbert s Top Secret Hantering Handbook (HarperBusiness, 1996), och The Dilbert Future (HarperBusiness, 1997), som skildrar livets verklighet på kontoret, har sålt i miljontals exemplar.

Likaså Michael Lewis höll sina ögon och öron öppna medan du arbetar på Salomon Brothers, en investmentbank i New York City. Medan tusentals andra haft samma tillgång till handelsplats som Lewis gjorde, det var Lewis som hade visionen att se en berättelse i livet av en New York City handlare. Medan berättelsen spelas sig ut mitt framför hans ögon, skrev Lewis ner allt i Liar s Poker (WW Norton, 1989), som blev en omedelbar rusning bestseller. Skriva vad han såg på jobbet lanserade Lewis till en helt ny karriär. Han har inte satt sin fot på handelsplats sedan.

Hobbyer

Om det fascinerar dig, ingen tvekan om det intresserar andra också. Så när du letar efter bok idéer, tänka länge och hårt om din hobby. Oavsett om det är helikopterskidåkning eller samla första upplagan böcker, dina framtidsutsikter är bättre om du vet och bryr sig mycket om vad du skriver. Din passion kan vara inspirerande för läsarna.

Och vad aspekt av en hobby som du tycker är mest intressant är sättet att luta din bok idé. Säg till exempel, är att baseball din passion. Du kan skriva en referens (baseball i reglerna, av Glenn Waggoner, Taylor, 1987), en hur-till (Konsten att slå, av Tony Gwynn, Good Times Publishing, 1988), en specialiserad guide (sportfantaster Guide till Amerika, av Mike Tulumello, Longstreet Press, 1999), allmän information (Total baseball, av John Thorn, et al., Total Sports, 1999), eller INBRINGANDE idéer för hur man kan satsa på din lokala lagets spel (baseball Insight Annual, av Phil Erwin, Parrish Publications, 1999). Se bara till att ämnet fungerar för dig.

Reklam verkställande Ed Levine slet med klienter på dagen och shoppade för mat och dryck på natten. Bland hans vänner, Ed var mannen i vet om du ville ha en exotisk ingrediens eller var på jakt efter den bästa grillen eller croissant eller ägget grädde. Mat kan inte ha varit Ed jobb, men det var hans liv! Vänner berättade upprepade Ed att han kunde skriva boken på New York-mat. År 1992, han gjorde just det. New York äter publiceras av St Martins Press är bibeln av mat i New York. Helt uppdaterad med 200 nya poster under 1997, New York Budgetäta (mer) var tvåa till det prestigefyllda Julia Child Reference Book Award, ytterligare inrättande Ed som en fixtur i New York matvärlden. Och idag, är reklam ett avlägset minne.

Personlig erfarenhet

Din egen personliga erfarenhet kan vara ett bra ställe att starta en sökning efter en bok idé. När allt, du är den enda expert på detta ämne. Din livserfarenhet är unik för dig; ingen annan har stött på exakt vad du har. Din stil, tankar, åsikter, attityder och önskemål är också unik.

Många framgångsrika första gången boken författare har gått den vägen. Ta Frances Mayes, till exempel, en professor vid San Francisco State University, som tillsammans med sin man förälskade sig i en övergiven gammal villa i Toscana. Tillsammans köpte platsen, helrenoverat den och upptäckte glädjen i en annan kultur. Hela tiden, Mayes höll ett personligt rekord av upplevelsen. Denna memoarer, med titeln Under Toscanas Sol, publicerades 1996 av Chronicle Books. Och även om många andra böcker har publicerats om att köpa och ombyggnad nedgångna hus i soliga länder, Under the Tuscan Sun blev en bästsäljare. Boken var mycket väl tt, eftersom den publicerades strax efter Ett år i Provence (Knopf, 1990) av Peter Mayle hade höjden till toppen av bestsellerlistorna. Liksom Mayle bok, Under the Tuscan Sun var en vällustig och spirituell firandet av mat, människor och härliga platser - Mayes angelägen, övertygande observationer förde Toscana livligt vid liv för miljoner.

Skäm en passion

Vad du bryr mest om, oavsett om det är magdans eller odla dina egna örter, kommer sannolikt att leda dig till en publicerbar bok idé. Och vad är bättre än att få betalt för att frossa i tidsfördriv du älskar?

Andres Martinez, en ung journalist, vände hans passion för spel i en bok. I kraft av en lysande förslag, han övertalade Villard Books att avancera honom $ 50,000 med att förstå att han skulle satsa allt på det i Las Vegas och sedan skriva om upplevelsen. Resultatet, efter satsa vartenda öre och gå iväg med endast $ 5000 i vinster, är en bok med titeln 24/7, som publicerades i november 1999.

Ta klasser

Med klasser av något slag är alltid en bra idé - det kan utsätta dig för nya influenser, en ny syn, och även potentiella bok idéer. David Denby, en film kritiker för The New Yorker magazine, inspirerades vid en ålder av 48 att åter skriva in sig vid sitt alma mater, Columbia University, och upprepa två kärn läroplan klasser: Litteratur Humaniora och samtida Civilization. Han läste vad eleverna läser och höll noggranna anteckningar om sina reaktioner - inte bara till klassikerna (han älskade dem igen), men till lärarna, eleverna, processen för utbildning, även de händelserna i sitt eget liv samtidigt går i skolan . Resultatet blev Great Books (Simon & Schuster, 1996) - ingalunda Denby första publicerade verk, men definitivt hans första New York Times bestseller.

Identifiera ett behov

Den gamla affärs axiom, "hitta ett behov och fylla det," är vid liv och väl i en värld av bokförlag. Titta runt och se vad du behöver kan fylla. Diet böcker som The Kolhydrater Addict s Diet (Rachel och Richard Heller, NAL, 1993) eller övningsböcker som Body for Life (Bill Philips, Harpercollins, 1999) eller livsstils böcker som The Art of Happiness (Dalai Lama, Riverhead, 1999) är fylla ett stort behov som du kan tala med deras utökade vistelse på New York Times bästsäljarlista.