Vad är Hard Crack Stage?

October 3

Hård spricka steget är det hetaste steget i godis att göra innan du börjar göra kola, som är uppvärmd till karamell stadier. Hård spricka används för godis som engelska kolor och några nötter brittles. När du lagar mat socker med andra ingredienser tillsammans för att göra godis, stiger värmen temperaturen, minskar fukten i godis avsevärt. Under detta skede har alla utom 1% av fukten i de ursprungliga ingredienserna har avdunstat.

På en godis termometer, är hårt spricka skede definieras som mellan 300-310 grader F (148,89-154,44 grader C). Det rekommenderas starkt att du använder en godis termometer för att nå detta stadium, eftersom du enkelt kan missa det med ett par grader och producera godis i mjuk spricka skede, eller så kan du caramelize eller bränna din socker. Om godis blir en djup, mörkbrun har du förmodligen gått hårt spricka, och om det börjar ryka, har du troligen brände godis.

Du kan också se när du har nått detta stadium av hur godis droppar av en sked-det kommer att ha delar som är väldigt stel när de tappas i vatten. När du tar bort dessa trådar från vattnet, kommer du notera att de väldigt lätt sönder, som representerar "crack" av hårt spricka skede.

Om du testar ditt godis på detta sätt, bör du göra det rätt bredvid din spis, eftersom det är viktigt att hålla ett öga på godis. Du bör också vara mycket försiktig när du utför ett vattentest med godis. Den höga temperaturen kan orsaka svåra brännskador. Använd en lång sked för att ta bort en del av den uppvärmda socker, och använda ugn vantar för extra säkerhet. Även om det kan vara kul att ha barn hjälpa dig att förbereda godsaker, kanske du vill hålla dem utanför tillagningsprocessen när du måste värma socker till denna höga av en temperatur för att skydda små händer från brännskador.

Som din sockerlag når högre temperaturer, även innan den träffar hårda spricka stadiet, kanske du vill borsta ner sidorna av potten, eftersom socker kan klibba fast vid sidorna och granulat. De flesta recept rekommenderar att du inte rör sockret när den kokar såvida du lägger nötter. Om du utför sked test för att avgöra detta skede, många kockar rekommenderar att du använder en varm metall eller trä sked, eftersom testet kan skadas om du använder en kall metallsked.

Eftersom hårt spricka skede svalnar så snabbt, är det mycket viktigt att hälla godis omedelbart in i en väntande panna eller på en marmorskiva. Helt enkelt jämna ut godis ut och låt det ställa och cool. Om du gör recept som engelska kola, måste du sprida choklad bitar eller chips på godis medan det fortfarande är varmt så chokladen smälter.

  • Hård spricka kan användas för godis som engelska kolor.
  • Hård spricka kan användas för mutter brittles.
  • En godistermometer kommer att behövas för att nå hårda spricka stadiet.