Vad är Fox Trotting?

September 21

Fox trav är en unik häst gångart som oftast ses i Missouri Fox Trotter, även om vissa andra raser av häst uppvisar mycket likartade gångarter, eller kan tränas till att utveckla en räv trav. Denna gång är ökänt mycket jämn och slät, och den är energieffektiv för hästen, vilket innebär att den kan upprätthållas under en förlängd tidsperiod. Hästar som inte är från räv trav raser allmänhet kan inte uppvisa denna gång, och även om det är en naturlig gång i vissa hästraser, har det oftast förfinas.

Denna gång är en av en familj av häst gångarter kallas "ambling" gångarter, fallande i hastighet någonstans mellan en promenad och en galopp. I fallet med räven trav, har gångart fyra takter, och det är diagonal, vilket innebär att fram- och bakbenen från motsatta sidor av kroppen flyttas framåt tillsammans. Fox travare uppvisar inte hög stepping benet action, utan föredrar mer blygsamma framsteg som skapar en mycket mjuk gång och att försiktigt vicka som flyttar ryttaren framåt och tillbaka i sadeln.

När en häst är utbildad på rätt sätt, har räv trava en distinkt 02/01, 04/03 beat, med en paus mellan den andra och tredje beats. Den främre foten landar också innan bakre foten gör, dämpa gång och gör det mycket smidigt. Ur synvinkel av en observatör, ser räven trav väldigt avslappnad och ofta lätt, även om det kan vara anmärkningsvärt snabbt. Hästen guppar ofta hans eller hennes huvud tillsammans med gång, ett drag som vissa tycker ganska charmigt.

Denna gång utvecklades bland hästar i den amerikanska södern som föds upp för plantage tillsyningsmän och jordbrukare, liksom för nöje. Södra plantager var ofta ganska stora, så det var nödvändigt att utveckla hästar med uthållighet och släta gångarter att göra inspektioner trevliga och någorlunda effektivt. Galoppen är en snabb gång, men inte mycket hållbart, och medan trav är hållbart, det är inte mycket bekvämt; räv trav är en kompromiss mellan de två som blandar hastighet och komfort.

Människor som inte har ridit räv travare innan bör använda sig av en tränare när de för första gången ut. Det är lätt för hästar och ryttare att utveckla dåliga vanor som lerigt på gång, vilket ger hästen mindre ström och gör gångart mycket mindre elegant. En tränare kan visa en ryttare hur man arbetar med en häst medan det är räv trav, och hur man kan eliminera dåliga vanor innan de blir ett problem.

  • Fox trav är en unik häst gångart som oftast ses i Missouri Fox Trotter, även om vissa andra raser av häst uppvisar mycket likartade gångarter.