Ta reda Kostnad för varor som tillverkas

September 19

Kostnad för varor som tillverkas är baserad på den mängd arbete-in-process avslutats. Detta arbete-in-processen inkluderar kostnader för direkt material tas i produktion, plus direkt lön och omkostnader.

För att bestämma work-in-process, anger du antalet enheter eller kostnader i samma utgångar formel som du använder för att beräkna direkt material tas i produktion.

Ta reda Kostnad för varor som tillverkas

Antal enheter som har tillverkats

Att veta hur många enheter av direkt material varje slutprodukt behöver hjälper dig att räkna ut hur många enheter du tillverkar och hur mycket de enheter kostnad. Till exempel, för att göra en liter chokladmjölk, du behöver 0,950 liter helmjölk och 0,05 liter choklad.

För att beräkna antalet enheter som tillverkas, börja med det antal enheter av arbets-in-process börjar förteckning (början). Lägg antalet enheter av direkt material tagits i produktion (Ingångar) och sedan subtrahera antalet enheter av arbets-in-process sinande lager (Utgångar).

Anta att din chokladmjölk fabrik inledde året med 200 liter oblandade ingredienser i mixer. Under året har ytterligare 4.000 liter ingredienser tas ur lager och hälls i mixer. I slutet av året, 300 liter oblandade ingredienser var fortfarande i blandare (planeras för produktion nästa år). Anslut dessa siffror till utgångarna formel:

Ta reda Kostnad för varor som tillverkas

Fabriken avslutade 3.900 liter chokladmjölk under perioden. Härifrån du € re redo att räkna ut den totala kostnaden för chokladmjölk tillverkas och dess kostnad per enhet.

Kostnad för varor som tillverkas

Direkt material, direkt lön och overhead alla få input i produktionsprocessen. Därför att beräkna kostnaden för varor som tillverkas, tänka på alla produktkostnader, inklusive inte bara direkta material utan även direkt lön och omkostnader.

Överväga kostnaden för varor som tillverkas för chokladmjölk fabriken. Din början inventering kostar $ 2.000. Fabriken sätter $ 10.000 värde av direkt material i produktion och tillbringade $ 5000 på direkt lön och en annan $ 4000 på overhead. I slutet av året, räknade man 3000 $ värde av sinande lager. Känsla överväldigad? Hänga där! För att beräkna kostnaden för varor som tillverkas, bara tillämpa utgångarna formel:

Ta reda Kostnad för varor som tillverkas

Detta resultat talar om att factoryâ € s produktion av chokladmjölk under året kostar $ 18.000.