Vad är Arbitrage programvara?

September 22

I ett arbitrage, gör en investerare en serie transaktioner att dra nytta av prisskillnader på marknaden och tjäna riskfria vinster. Ett stort antal investerare söker arbitragemöjligheter och genomföra Arbitrages, så prisskillnader vanligtvis varar bara för en mycket kort tid. En investerare måste upptäcka prisskillnader och göra transaktioner snabbt att genomföra en lyckad arbitrage. Arbitrage programvara automatiserar processen med att upptäcka prisskillnader, vilket gör att investeraren att snabbt dra nytta av de avvikelser.

Föreligger ett arbitrage möjlighet när det finns två tillgångar med identiska kassaflöden men olika marknadspriser. En investerare kan sedan köpa den billigare tillgången och sälja den till dyrare pris. Som investerare dra nytta av prisskillnaderna minskar priset på de billigare tillgångs ökar och priset på den dyrare tillgången så att priserna konvergerar småningom och inte mer arbitrage möjlighet finns. Många investerare aktivt leta efter arbitragemöjligheter, eftersom de är riskfria, så denna prissättnings korrigering tar lite tid. En investerare måste upptäcka prisskillnaden snabbt och göra transaktioner samtidigt för att genomföra en arbitrage.

Arbitrage programvara visar ofta en kombination av tillgångar för arbitrage inom sekunder av prisskillnaderna som uppstår. Med det stora antalet investerare som använder arbitrage programvara ger detta möjlighet i arbitragemöjligheter endast kvar några sekunder åt gången. Marknadspriserna för tillgångarna korrigera sig själva och de prisskillnader som försvinner.

En arbitrage innebär ofta en mycket liten skillnad i pris, så att provisioner kunde absorbera alla vinster och radera fördelarna med arbitrage. Arbitrage programvara har ofta mindre uppdrag eftersom investeraren bedriver mycket av handelsdagen själv. Att använda sådana program därför ökar andelen vinster från Arbitrages.

Arbitrage programvara kan arbeta med olika typer av tillgångar, inklusive aktier, derivat såsom optioner och terminer och valutor. Den använder ofta ljud och visuella varningar för att låta en investerare vet när det finns en arbitrage möjlighet. Om tillgångarna inblandade handel i olika valutor, kan det arbitrage programvara ofta omvandla dem till en valuta för enklare analyser.

Vissa leverantörer erbjuder sporter arbitrage programvara, men till skillnad från Arbitrages med andra tillgångar, utgör sports arbitrage ofta spelande. Det innebär att man tar de bästa oddsen finns på idrottsevenemang, så att, oavsett utgången, tjänar investeraren en vinst. Många sådana system aldrig genererar de utlovade hög avkastning och några sådana företag försvinner helt enkelt efter att samla in olika avgifter.

  • En investerare måste upptäcka prisskillnader och göra transaktioner snabbt att genomföra en lyckad arbitrage.