Vad är en grip--Tailed Skink?

October 4

Den grip-tailed skink, Corucia zebrata, är också känd som en apa-tailed skink och Salomonöarna trädet skink. Det är en stor, växtätande reptil väger 14-28 gram (ca 397-794 g) med en grip- svan som den använder för att gripa och hängande från grenar och träd. Livslängden på denna ödla är från 15 till 25 år. C. zebrata är hemma i de tropiska regnskogarna i Salomonöarna och Papua Nya Guinea; har dock sitt sortiment breddats avsevärt på grund av djurhandeln.

Denna medlem av scincidae eller skink, är familjen av reptiler grön med svarta markeringar som kan visas liknar en zebra ränder. Den grip-tailed skink är aktiv från skymning till gryning, och är blyg och hemlighetsfull. Det är en stark ödla med vassa klor men byte för ormar, stora däggdjur och människor, både för mat och djurhandeln.

C. zebrata har anpassat sig väl till fångenskap, och många av de tillgängliga exemplar är fångenskap uppfödda. De kräver en stor bur med tillräckliga grenar så att de kan klättra och avbryta själva. Denna ras kan nå längder på 32 inches (cirka 81,3 cm) i det vilda, varav ungefär hälften är den grip- svan; de är oftast mindre i fångenskap. Den grip-tailed skink är från en ekvatorial miljö, så den behöver ljus för 12 timmar per dag, dagsljus temperaturer mellan 80 och 90 ° Fahrenheit (26,7 ° till 32,2 ° Celsius), och kväll temperaturer på omkring 70 ° Fahrenheit (21,1 ° Celsius ).

En fuktig miljö är en förutsättning för dessa tropiska reptiler, och denna miljö kan upprätthållas genom misting substratet och alla växter i buren. Live planteringar i buren hjälp behålla fuktigheten; Men kommer denna växtätare föda på levande växter, så giftiga växter bör undvikas. Den grip-tailed skink kan matas en mängd olika gröna, frukt och grönsaker, och hårdkokta ägg.

Medan de är naturligt blyg och tillbakadragen, kan en grip--tailed skink som hanteras ofta bli mer bekväm med, och till och med verkar njuta, interaktionen. När de känner sig hotade, kommer de anpassar defensiva poser, brus och kan bita. Deras käkar är kraftfulla och kan leverera en stark bett.

Om den rätta miljön lämnas, kommer grip-tailed skinkar odla i fångenskap. De föder under regnperioden, som kan simuleras genom omfattande imma. Grip-tailed skinkar föder levande ungar efter en sex till åtta månaders dräktighet. En hona kan ha två avkommor men oftast kommer bara man ha. Den unga har möjlighet att mata och klara sig själva ganska snart efter födseln men tillbringar ungefär ett år med sina föräldrar i det vilda, där de skyddas av både mamman och pappan.