Vad betyder ett Passenger Service Agent gör?

October 4

En passagerare serviceverkstad garanterar reser kunderna får vänlig och effektiv hjälp som de förbereder sig för och inleda sina resor. De uppgifter som en person i detta läge medför normalt bearbetning biljettförsäljning, återbetalningar och utbyten. Han kommunicerar regelbundet med andra leverantörer för att möta kundernas behov. Majoriteten av passagerartjänster agenter arbetar i flygbranschen. Ett relativt litet antal agenter är anställda av passagerare tåg, buss eller kryssningsfartyg bolag också.

Agenten tjänar traditionellt som en länk mellan passagerare och anställda flygbolaget tjänster till godo och snabbt lösa konflikter samt fysiskt hjälper markpersonalen vid behov. Förutom att ge en optimal kundservice, är flygbolaget persontrafik agent normalt förväntas att vara kunnig i ramp verksamhet, inklusive bagagehantering, kontroller passagerar säkerhet och ibland rengöring flygplan.

Som de flesta av hans jobb innebär kundkommunikation, persontrafik Agenta € s mest värdefulla tillgångar omfattar vanligen artighet och släta konfliktlösning färdigheter. Hans förmåga att skapa och upprätthålla vänskap kommunikation med ett brett spektrum av personligheter är också normalt viktigt för hans framgång. Hans förmåga att behålla lugnet och fokuserad mitt i högt laddade interaktioner är normalt en önskvärd egenskap för denna position. Starka datorkunskaper hjälpa honom ofta att snabbt identifiera och lösa konflikter som involverar schemaläggning, sittfrågor, förlorat bagage och missade anslutningar.

Passagerar serviceverkstad kan hittas i olika flygplatsplatser när han inte är bakom disken ger kunden hjälp. Han krävs ibland för att hjälpa passagerarna begränsas till rullstolar ombord och stiga av flygplanet. Rörelsepassagerartransporter vagnar hela terminaler och parkeringsplatser är ett vanligt krav jobb också. Hämta och säkrar personliga tillhörigheter är andra vanliga arbetsuppgifter i detta läge.

Eftersom det här jobbet kräver vanligen fysisk ansträngning, är en person i denna position i allmänhet krävs för att vara vältränad. Han är ofta krävs för att driva flygplan dörrar, bagagevagnar, bagageband och lastbryggor. I händelse sjuka eller skadade passagerare reser, kan han bli ombedd att hjälpa till att bära bårar eller lyfta passagerare på och av på bårar.

Agenten kommunicerar typiskt med annan personal via en mobiltelefon eller walkie-talkie. Han är ofta uppmanas att göra tillkännagivanden om en högtalaranläggning, så tydliga och professionella kommunikationsförmåga är starkt att föredra. I händelse av en nödsituation, kan det vara nödvändigt för honom att kommunicera med passagerare på en personlig, en-till-en basis.

Ingen formell utbildning krävs för att söka denna anställning. En gymnasieexamen eller motsvarande krävs normalt. Det är bra att ha erfarenhet av kundtjänst eller blygd förbindelser för att kvalificera sig vara en passagerare serviceverkstad. Hälsovård erfarenhet samt vara flytande i mer än ett språk betraktas också värdefulla tillgångar.

  • Många passagerare service agenter arbetar för ett flygbolag, checkar in passagerare och hantering av kundklagomål.
  • Persontrafik medel kan samordna med walkie-talkies.
  • Persontrafik medel kan hantera bagage för passagerare.