Vilka är de olika typerna av Garden Gates?

December 20

Trädgård grindar ger fotgängare tillgång till en trädgård utrymme eller gård. Gates är oftast valt att samordna med stängsel, men är tänkta att ha en distinkt design som skiljer dem visuellt sett från stängslet. Det finns många olika typer av trädgårdsgrindar tillgängliga; vanliga material för trädgårdsgrindar inkluderar trä, aluminium, stål och smidesjärn.

Aluminium trädgårdsdörrar är användbara som säkerhetsåtgärder, eftersom de kan byggas ganska lång och är mycket robust. De är ibland enkla vertikala bar grindar, men kan också göras för att likna smidesjärn stilar. Beroende på tillverkare, kan en aluminium grinden kosta ungefär samma eller något mer än en stål grinden. Gates tillverkade av antingen material kan vara mycket dekorativt, och används ofta för att komplettera formella trädgård stilar.

Trä grindar har ett rykte som är långt mer rustik än metall grindar, men kan vara ganska vackert. Mottaglig för målning och finns i en oändlig variation av stilar, trä trädgård grindar matchar vackert med naturliga material staket, såsom sten, trä eller växtklädda stilar. Trä grindar har också fördelen av att vara en enkel gör-det-själv-projekt, medan de flesta metallgrindar kommer som färdiga produkter och kan inte ändras.

En spaljé grinden kan vara en vacker entré till en trädgård eller gård. Dessa portar har en takförsedd konstruktion och latticed eller genombrutna sidor som används för att stödja klätterväxter. Spaljéer måste vara relativt robust och tillverkad av slitstarkt material, för att stå emot trycket och invasiv art klätterväxter. Bra klätterväxter att träna under en spaljé gate inkluderar murgröna, lila solanum, blåregn, eller jasmin.

Dekorativa eller prydnadsträdgårdsgrindar innehåller ofta en konstnärlig inslag inbyggd i designen. Detta skulle kunna omfatta snidade vinstockar och blommor i en metallgrind, eller ens ett utstuderat lack på en trä grind. Glas kan också ibland införlivas i metall trädgård gate mönster att kontrastera med metallen. Trä grindar kan ibland också har dekorativa ristningar eller skurna outs som fångar ögat.

Gates kan tillverkas från en mängd olika ovanliga material; i vissa fall är allt som är nödvändigt för några gångjärn och lite fantasi. Släpp loss kreativiteten med en trädgård grind idé är också ett bra sätt att återanvända material på ett intressant sätt. Skapa en strand-inspirerad grinden genom att bygga en trä grind av gamla rodd åror, eller göra det till en spaljé med en gammal roddbåt som taket och drivved för porten.

  • En strand inspirerad trädgård kan funktionen en grind tillverkad av drivved.
  • Smide är ett vanligt material som används för att göra trädgårdsgrindar.