Vad är Permanent Ögonbryn Makeup?

December 15

Permanent ögonbryn makeup är en kosmetisk tatuering som används för att reproducera utseendet av naturliga ögonbryn, eller förbättra utseendet på befintliga ögonbryn. Permanent ögonbryn makeup typiskt skapad av tatuerare, sjuksköterskor, kosmetologer och även läkare. Förfarandet att tillämpa permanenta ögonbryn makeup görs med en tatuering nål, och även om anses säkra, kan biverkningar uppstå.

Att få permanenta ögonbryn kan överklaga till människor som har alopeci, ett medicinskt tillstånd som orsakar håravfall på hela kroppen. Det är också tilltalande för kemoterapi patienter eller personer som har naturligt glesa ögonbryn. Även om en tatuering pistol kan användas för att applicera permanent ögonbryn makeup, kan en tatuering nål vara lämpligare för att tillämpa ögonbryn makeup, vilket kräver noggrann och känslig artisteri.

Biverkningar av förfarandet kan inkludera lokal irritation såsom svullnad, smärta och rodnad, och risken för infektion. Dessutom kan området skorv och minimal blåmärken kan inträffa. Även om risken för smitta är låg, om förfarandet sker under mindre än sterila förhållanden, kan infektionen förekommer fortfarande. Tecken på infektion kan vara allvarlig svullnad, sår dränering, och feber. Om en infektion uppstår, kan muntlig eller utvärtes antibiotika bli nödvändig för att undvika komplikationer, såsom permanent ärrbildning.

En nackdel med permanent ögonbryn makeup är att det är ett permanent förfarande. Om en individ beslutar att hon inte längre vill ha smink på, kommer hon att behöva ha den bort via laserkirurgi, vilket kan bli dyrt och smärtsamt. Dessutom, om teknikern inte skicklig nog, eller om ett misstag görs under förfarandet, resultaten kan vara förödande för mottagaren.

En fördel med att ha permanenta ögonbryn makeup appliceras är att personen alltid kommer att ha ögonbryn utan att behöva hjälp av pennor eller annan kosmetika för att få perfekta ögonbryn. Dessutom har det förfarande gjort kan avsevärt förbättra självkänsla människor som inte har naturliga ögonbryn egna på grund av sjukdom, genetik, eller medicinska behandlingar.

Det är mycket viktigt att välja en erfaren läkare som är skicklig i permanent ögonbryn makeup. Den otränade tekniker kan oavsiktligt tillämpa ögonbryn makeup på ett sätt som gör att personen ser ständigt förvånad. Dessutom, om en dåligt utseende behöver tas bort med en laser, kan permanent skada hårsäckarna resultera, orsakar permanent förlust av existerande ögonbryn.

  • Ett ögonbryn tatuering kan vara till nytta för någon som ofta använder ögonbrynspenna.
  • Permanent eyeliner ansökan är en separat men liknande förfarande.
  • Permanent ögonbryn smink kan användas för att förbättra utseendet på ögonbrynen.
  • Vissa personer med alopeci välja permanent ögonbryn makeup.