Vikten av ditt barns frukost - varje dag

December 23

Många föräldrar låter sina barn hoppa över frukosten. Föräldrar kan resonera att barnen inte är hungrig på morgonen, och genom att hoppa över frukosten de undviker en massa kalorier. Dock är det viktigt att äta frukost eftersom det skiftar kroppen ur svält-läge och i handling.

När en kropp tycker att det är svälter, horder det energi genom att bromsa förbränningen av kalorier. Koncentration blir svår. Ett barn blir ofta cranky och inte kunna springa, leka, eller hoppa med stor entusiasm. En skolbarns kommer inte att göra bra i morgon lektioner.

De frisk frukost är en kombination av hela korn, någon form av lowfat eller fettfri mjölk, yoghurt eller ost (för kalcium och protein), och lite fett. Liksom varje måltid, undvika att äta söta frukost livsmedel utan balansering dem med fiber, protein, eller fett eftersom sockret belastningen kan slå tillbaka på ett energikrasch.

Var praktisk: Frukost kan vara så enkelt som en granola bar eller en halv smörgås tonfisk och mjölk eller som vadmal som en värmande skål med gröt sötad med russin. Att ditt barn äter något varje morgon - även om det är en bit av kall vänster över pizza - är vad som är viktigt.