Vilka är de bästa tipsen för planterar Ginkgo frön?

May 29

Insamling och plantering ginkgo frön är ett tillförlitligt sätt att propagera ginkgo träd. Ginkgo frön innehåller giftiga kemikalier, så en av de viktigaste tips när insamling och plantering ginkgo frön är att bära skyddskläder och skyddsglasögon. Vid plantering frön, djup, jord medium och plantvård är viktiga faktorer för groning och framgångsrik tillväxt.

Det är viktigt att använda gummihandskar, skyddskläder och skyddsglasögon vid hantering och rengöring ginkgo frön. Fröskalet innehåller smörsyra och hexansyra, två starka syror som bränner huden och kan skada ögonen. Det är en bra idé att göra alla förberedelser frö utanför också, eftersom lukten har jämförts med kräkas.

Ginkgo träd producerar rikligt frön som mognar i slutet av hösten. Fröna kan hämtas från marken och placeras i en hink för transport och tvätt. De ska tvättas i färskt kallt vatten, och en skurborste kan användas för att rengöra bort det yttre fröskalet. När dumpning vattnet, är det viktigt att sätta in den i en plats där människor och husdjur skar oavsiktligt komma i kontakt med den.

De rengjorda ginkgo frön bör lämnas på tork i solen eller i ett ljust rum för tre till fyra dagar. De torkade fröna kan därefter förpackas i fuktig mosstorv och lagrades i en plastpåse vid 60 ° F (cirka 15 ° C) under sex veckor, hölls sedan i kylskåp i två till tre månader.

Efter lagringsperioden, ginkgo frön är redo att plantera. En 4 tum (ca 10-cm) kruka fylld med krukjord är idealisk. Fröna planteras 1 tum (ca 2,5 cm) djup och ett frö per kruka. Groende ginkgo frön i krukor gör odlaren att noga övervaka temperatur- och fuktnivåer.

Fröna kan också planteras utomhus i ett frö eller plantskola säng i senvintern eller tidigt på våren. När planterade i en plantskola säng, bör ginkgo frön vara placerade 2 inches (ca 5 cm) från varandra. Plantera frön direkt utomhus sparar utrymme och material, och är bättre lämpad för större odlingsverksamheten. När fröna gro och växa fram, kan de förtunnas till ett avstånd av 8 till 12 inches (ca 20 till 30 cm).

Ginkgo frön gror normalt 15 till 45 dagar efter plantering. Under groning och den tidiga tillväxtperioden, är det viktigt att hålla jorden i krukor eller plantskola sängar jämnt fuktig. Krukväxter ginkgo plantor kan planteras ut i en plantskola säng på våren eller tidig höst.