Vad är Garment Manufacturing Process?

June 7

Plagget tillverkningsprocessen är de medel genom vilka klädesplagg skapas för butiker och andra kommersiella försäljningsställen. Det börjar med kläddesign, inklusive tyg val och inköp av förbrukningsmaterial. Att tyget skickas sedan, tillsammans med mönster och särskilda instruktioner, till sömmerskor och produktionsspecialister, varav många arbetar i fabriker eller storskaliga produktionscentrum. När de är färdiga, är plaggen inspekteras för kvalitetskontroll, lämpligt märkt och taggade, och levereras till distributionscentraler. Däri plaggen ta sig till butiker, där de säljs till allmänheten.

Som ett begrepp, är plagg tillverkning ganska bred. Plagget tillverkningsprocessen är hur företag gör kläder, och är det som förvandlar Designersa € idéer till allt från seasonâ € s nyaste måste-ha bitar till grundläggande garderob häftklamrar. Den innehåller i huvudsak varje element i kläder tillverkning.

Beroende på sammanhanget kan klädtillverkning kart olika kurser. High-end designers har olika plagg tillverkning processer än gör nationella och internationella butikskedjor. Trots sina olikheter, men begreppet plagget tillverkning förblir konstant.

I de flesta fall börjar plagget tillverkningsprocessen med en design team. En designteam är en grupp konstnärer och modeexperter på personal inom mode bolagets huvudkontor. De får råd från stylister och kläder branschanalytiker på vilka nya trender som kommer och vilka typer av kläder har konsumenterna söker efter.

När designteamet har kommit med detaljerade skisser av nya kläder, in-house stylister hånar upp prover, oftast ur en billig tyg. Målet här är att göra några tweaks till hur den färdiga produkten ser ut, samt för att få en mer komplett känsla för hur verket passar och hur tilltalande den är. Färger, tygmönster, och tyg kvalitet är också oftast diskuteras på denna fas. Andra medlemmar i mode laget börja söka efter tyger att köpa, och förhandla om priser för olika textilier.

När mönstret har slutförts och tygerna köpte, är det dags att påbörja processen med faktiska plagg skapelse. De flesta större återförsäljare kommer att skicka sina beställningar till stora klädfabriker för fullgörande. Arbetare i dessa fabriker bedriva storskalig skärning och sömnad att göra kläder som beställts. Fabriks arbete innebär ofta löpande band, vilket möjliggör arbetstagare att skapa en hel del saker i inte så mycket tid.

Plagget tillverkningsprocessen i dessa inställningar kulminerar med kvalitetskontroll, där defekta eller dåligt tillverkade stycken avlägsnas. Färdiga kläder typiskt märkt samtidigt i fabriken, och sedan transporteras till mode companyâ € s distributionscentraler. Därifrån skickas det antingen till butiker eller mode houseâ € s högkvarter.

Massmarknadskonfektionsindustrin, särskilt de med hundratals identiska butiker runt om i världen, ofta fokuserar mer på kvantitet och kostnad per objekt än gör designer och couture modehus. Mer exklusiva modehus brukar undvika fabriksarbete helt. De kommer ofta skapar bara några prover av en ny ensemble, sedan bedriva tillverkning endast för betalda ordrar. Designern plagg tillverkningsprocessen görs vanligen i mindre skala, och är ofta mer krävande.

  • En person sy en knapp.
  • En sömmerska arbetar.
  • Plagget tillverkningsprocessen är de medel genom vilka klädesplagg skapas för butiker och andra kommersiella försäljningsställen.