Hur man använder Mått Extrahera värden från en Array i R

October 31

Extrahera värden från en array i R med valfritt antal dimensioner är helt ekvivalent med att extrahera värden från en matris. Du separera index dimensions du vill hämta med kommatecken.

Om det behövs kan du använda drop argumentet precis som du gör med matriser. Till exempel, för att få värdet från den andra raden och tredje kolumnen i den första tabellen i my.array, du bara göra följande:

> My.array [2,3,1]
[1] 8

Om du vill ha den tredje kolumnen i den andra tabellen som en matris, använder du följande kod:

> My.array [, 3, 2, släpp = FALSK]
,, 1
[1]
[1,] 19
[2,] 20
[3,] 21

Om du donâ € t specificera droppe = FALSKT argument, kommer R försöka förenkla objektet så mycket som möjligt. Detta betyder också att om resultatet har endast två dimensioner, kommer R att göra det en matris. Följande kod ger en matris som består av den andra raden i varje tabell:

> My.array [2,,]
[1] [2]
[1,] 2 14
[2,] 5 17
[3,] 8 20
[4,] 11 23

Denna minskning doesnâ € t betyder dock att rader stannar rader. I det här fallet, R gjorde rader kolumner. Detta beror på det faktum att R väljer först de värden, och lägger sedan till de dimensioner som krävs för att representera den data korrekt.

I detta fall R behöver två dimensioner med fyra index (antalet kolumner) och två index (antalet tabeller), respektive. Som R fyller en matriskolumn mässigt, de ursprungliga raderna nu förvandlats till kolumner.