Vad är Dekorativa Betong?

October 22

Dekorativa betong skapas genom en behandlingsprocess som syftar till att ge ett estetiskt värde. Olika mönster, texturer och färger appliceras för att skapa dekorativa effekter som förbättrar och förskönar betong. Konkreta efterbehandlingstekniker vända vanliga konkreta projekt i konstnärliga intryck lämpliga för exteriör och interiör anpassade designprogram. Design experter använder dekorativa betong som ett kostnadseffektivt alternativ till natursten, tegel och andra dyrare byggelement.

Betong är ett av de mest hållbara och mångsidiga byggprodukter som någonsin utvecklats, och används mer allmänt än något annat byggmaterial. Moderna efterbehandling metoder har utökat användningen av betong för att inkludera produkter såsom kök bänkskivor och färdiga interiör golv. Typiska exteriöra projekt såsom garageuppfarter och uteplatser har förvandlats till realistiska sten och tegel mönster som är mer hållbara än den äkta varan.

De kommersiella och industriella användningsområden för dekorativa betong är synliga på motorvägar, broar och byggnader över hela världen. Dekorativa betongkonstruktioner byggt över 2000 år sedan är fortfarande kvar i Rom. Stödmurar och landsvägs hinder reses för att se ut som handen lagd stenarbeten. Moderna färgningsteknik sätta realistiska texturer till betongstenarbeten på broar och byggnader.

På ett bostadsområde skala, kan de produkter som finns till villaägare öka värdet samtidigt kontrollera bygg- och renoveringskostnader. Realistiska mönster kan stämplas i betong under häll scenen, härda och sedan färgas för att se ut som riktiga sten. Den billigare betong är faktiskt mer hållbart än sten. En mängd olika mönster finns tillgängliga som simulerar många typer av sten och murverk.

Drab betonggolv har införlivats genom användningen av fläckar och stenciler. En glasliknande yta som är möjligt med färger, mönster och mönster som är praktiskt taget obegränsad. Konkreta kök bänkskivor ger en otroligt hård yta som kommer att uthärda genom tiderna. Även diskbänken kan bildas, hälls, färgat, och monterad för att passa de mest diskriminerande smak.

Prefabricerade betong gatstenar och plattor finns i en mängd olika mönster och färger. Dessa praktiska produkter är ett bra val för gör-det-själv husägare. Förtillverkade produkter kan användas för läggning projekt, stödmurar och fristående väggar. Dekorativa uteplatser och gångvägar är lätt utformade och monteras med vanliga landskapsverktyg.

Dekorativa betong tillför en ny dimension till utilitaristiska konstruktion. Den typiska hållbarhet och styrka av betong kan kombineras med estetiskt tilltalande design för att förstärka den totala effekten av en vanlig konkret projekt. Den kostnadseffektiva natur betong gör att husägare att slutföra dyra tittar projekt till ett rimligt pris. Dekorativa betongprodukter är tillgängliga från lokala entreprenörer och byggvaruhus.

  • Användningen av betong som ett dekorativt alternativ har expanderat i hem byggnad.