Vad Är Hindenburg Omen?

November 1

Den Hindenburg omen är en serie av marknadsegenskaper del människor tror båda en stor marknad krasch. Matematiker Jim Miekka utvecklat kriterier, och Hindenburg omen kan vara mycket exakt i vissa fall. Finansiella media kan rapportera när förhållandena uppfyller kriterierna och kommer att ta del av eventuella marknadsskiften i spåren av tillkännagivandet. Detta är bara ett bland många mätetal investerare kan använda för att förutse marknadsrörelser.

Enligt förespråkarna av Hindenburg omen, indikerar de egenskaper skiftande konsumenternas förtroende, vilket kan föregå en härdsmälta på marknaden. Den omen är uppkallad efter en berömd zeppelin katastrof som inträffade på 1930-talet, när den tyska luftskepp Hindenburg kraschade i en eldig explosion i New Jersey. Namnet antyder att marknaden snabbt kan gå upp i lågor när vissa förhållanden uppstår.

Statistik från New York Stock Exchange utgör grunden för kriterierna. Alla av dem måste ske på samma dag för Hindenburg omen att vara i spel. Den första är att minst 2,2 av de börsnoterade aktier måste göra nya toppar och dalar, som återspeglar en positiv och negativ aktivitet. De nya toppar kan inte vara mer än dubbelt så höga som de nya bottennoteringar; Om 10% av bestånden gör nya toppar och 3% gör nya bottenrekord, kriterierna för Hindenburg omen inte längre uppfylls. Dessutom måste den 10-veckors glidande medelvärde för marknaden vara på uppgång. Slutligen McClellan oscillator, en mått för att bestämma köpta och översålda aktier, måste vara negativt.

Tillsammans föreslår dessa kriterier vacklande investerarnas förtroende. Även för investerare som inte tar Hindenburg omen som sista myndighet, kan det vara ett varningstecken. När handelsaktiviteten blandas på detta sätt, kan investerare vara nervös och kan vara benägna att panik. En stor händelse marknaden eller en stor del av den politiska nyheter kunde ställa in marknaden i kaos och skapa en störtdykning i marknadsvärden som investerare jockey för position.

När Hindenburg omen identifieras, kommer investerare titta på marknaden noga för de närmaste 30 dagarna för att se om det drar ut mönstret, bryter kriterierna, eller om det fortsätter att röra sig i farliga vägar. Investerare kan positionera om sig att dra nytta av nedgångar på marknaden, eller kan flytta investeringar runt för att få sina pengar i säkrare platser, till exempel av flyktiga lager och in stabila statspapper. Detta kan skapa en snöbollseffekt, då investerare panik över Hindenburg omen och skapa de marknadsförhållanden som de fruktar.