Hur väljer jag det bästa baby Corn?

December 6

Minimajs är en mindre version av normalstora majs. Ursprungligen skördas i Kina, den produceras i många delar av Asien och Latinamerika och används över hela världen. Även om det finns endast en typ av minimajs, skall det bearbetas på olika sätt. Välja vad som ska få ofta bestäms av friskhet. Säden kan förpackas i färskt plastbrickor, behandlas i en metallburk eller glasburk, eller fryst. Ibland kallas ljus majs i Thailand, är det också i olika kvaliteter beroende på storlek.

Det finns fyra grader av baby liktornar. Den högsta kvalitet är i allmänhet 1,6-2,8 inches (ca 4 till 7 centimeter) lång och heter Grade S. Grade T är den minsta, med mindre än 1,6 inches (4 cm) i längd, medan Grade L är den största och Grade M är den näst största. Du kan välja minimajs baserat på innehållet i märkningen. Detaljer som sorten, förpackningens vikt, och landet det kom från finns ofta på förpackningen.

Färsk majs ofta kommer i plasttråg som är perforerade för ventilation. Brickorna är ibland ordnade i 12 per kartong för butiker, men andra förpackningsmetoder kan användas för partihandel. Några stormarknader säljer minimajs i glasburkar, som vanligtvis kostar mer men är ofta bevarade i en saltlösning. När den är konserverad, är säden vanligtvis i antingen 15 eller 20 uns (cirka 425 eller 567 gram) paket, medan 108 ounce (ca 3,06 kilogram) behållare används ofta för att exportera minimajs.

Välja minimajs är i allmänhet baserade på färskhet. Vissa sorter av majs, dock har mer sötma än andra. Näringsvärdet är mestadels samma för alla av dem, och liknande till tomat, kål, och blomkål. Minimajs växer i fuktig jord i områden där nederbörden är riklig, och är i allmänhet skördas inom några dagar efter att växa fram. Bekämpningsmedel är vanligtvis inte tillämpas på de grödor, så det finns oftast ingen oro konsumera skadliga ämnen när man äter majs.

Du kan välja vilken typ av minimajs baserat på om det är för personligt bruk, kör du en mataffär, eller arbete som exportör. Storlek, typ, och märkningen är oftast bra för att avgöra vilken som är bäst. Fabriks operatörer kan bestämma vad man ska använda genom att välja det bästa betyget för produktion.

  • Minimajs är i huvudsak en mindre version av majskolvar och har samma smak som sin större motsvarighet.