Vad är en Pitch Pocket?

November 5

Rör och andra takgenomförningar kan äventyra integriteten och väderbeständighet av en hel takkonstruktion. Dessa ingar tillåter fukt att tränga in i taket isolering och inramning under takpannorna, vilket kan leda till röta, mögel eller andra frågor. För att förhindra att vatten infiltrera takkonstruktionen, byggare installera metallbeslag och counterflashings längs takgenomförningar och övergångsområden. Medan traditionella metall stövlar eller rörhylsor kan användas för att skydda normalstora föremål kan oregelbundna objekt kräver en specialitet blinkande känd som en tonhöjds ficka. Tillverkad av plåt såsom aluminium eller stål, beck fickor passa runt många olika typer av takgenomförningar att hålla vattnet ute och hjälpa till att skydda takkonstruktionen.

En standard tonhöjd pocket liknar en hög hatt, med en öppen topp och botten. Flänsarna vid basen av anordningen fäst till toppen av takkonstruktionen, medan de vertikala sektionerna passar runt rören eller andra föremål i taket. Normalt är dessa enheter gångjärn eller öppna upp längs ena hörnet för snabb och enkel installation. Installatörer anpassa sedan den öppna sömmen med inbyggda kontakter eller spår. Vissa modeller kan kräva svetsning eller specialitet lim, medan andra kan hamras ihop med en sammankopplande söm.

Ursprungligen var kol eller tjärbeck används för att täta dessa fixturer till taket däck, som är där fickan planen fått sitt namn. Idag, kan installatörer pour varm asfalt eller injekteringsbruk in i toppen av fickan för att bilda en tät tätning. Genom att fylla alla mellanrummen mellan basen av fickan och taket, hindrar asfalten vatten från att läcka in i taket. Vissa fickor kommer med speciella tätningsmedel i stället injekteringsbruk eller asfalt för enkel installation. Byggare bör vara försiktig för att hitta ett kompatibelt material som inte skadar den befintliga taket när vi letar efter sätt att försegla fickan tonhöjd.

Pitch fickor bör inte användas för att stödja eller fästa rör eller andra föremål till taket. De är inte heller utformade för att förhindra förskjutning eller förflyttning av dessa objekt. Alla rör och andra föremål ska vara ordentligt säkrade innan fickan installeras för att minska risken för taket skador.

Pitch fickor är ofta paras ihop med en storm krage eller annan form av counterflashing att ytterligare minska risken för läckor. Storm krage passar tätt runt diametern på röret, sträcker sig sedan ut vid basen för att täcka den övre delen av enheten. Stormen krage bör vara tillräckligt lång för att helt täcka kanten av fickan tonhöjd, och tillräckligt brett så att alla regn eller fukt faller till taket väl utanför blinkande.

  • Plåt används för att göra en pitch ficka.