Vilka är de olika typerna av Tennis Elbow Support?

November 9

Tennisarmbåge är vanligtvis en överanvändning skador i samband med upprepad användning av muskler, senor och ligament runt armbågsleden. Smärta förknippad med detta är allmänt tillskrivas senskada. Smärtan kan börja nära leden och spridas från armbågen till handleden. Läkare hänvisar ofta till det skick som lateral epikondylit. Tennisarmbåge stöd kan användas för att minska smärta och förbättra rörelseomfång. Vanliga bärare innefattar armbågsskydd hängslen, wraps, remmar och arm band.

Termen "armbåge stag" används ofta för att beskriva en armbåge hylsa som glider över underarmen och på armbågen. Dessa hylsor kan ge tryck stöd till lokala muskler och bindväv, men är inte riktigt hängslen. Ett stag är en ledad tennisarmbåge stöd som hindrar armen från att röra sig i vissa riktningar. Sträckning tennisarmbåge stöd hängslen stoppa leden från att röra sig förbi normal förlängning eller hindrar rotation av leden. Överbelastnings hängslen används vanligtvis i baseball, volleyboll, och kasta, och absorbera en del av den stress som normalt placeras på lederna under overhead rörelse.

Tennis armbåge stöd wraps kan användas med eller utan en armbåge ärm. Dessa är ofta gjorda av bomull och Lycra, eller något annat elastiskt material. Lagras i en rulle, är wraps används som tryckstöd för muskler och bindväv i armbågen. Vid användning av en armbåge wrap, är det viktigt att inte skära av cirkulationen till den nedre armen genom att dra i omslaget för hårt.

Remmar kan vara en av de mest populära tennis armbågsskydd. Remmar kan göras från små band av material med Velcro-anslutningar. Vissa remmar är fyllda med luft för att sätta press på en specifik del av armbågen som stöd. Andra använder magneter för att skydda armbågen under aktivitet. Normalt är tennisarmbåge avlastningsbanden bärs på underarmen strax nedanför armbågen.

Muskler som drabbats av tennisarmbåge löpa från leden till handleden. Nyare arm bandmodeller ansluta två arm band tillsammans för ytterligare stöd. Med dessa, är ett armband åtdragen strax nedanför armbågen på underarmen, och den andra strax ovanför handleden.

Tennisarmbåge stöd används som en motkraft under arm aktivitet. Denna kraft sprider energin vanligen absorberas av armbågen aktivitet till andra delar av armen. Eftersom tillståndet är en repetitiv, stressrelaterad skada, minskad kraft som utövas på leden och omgivande muskler kan betyda mindre smärta. Över disk smärtstillande medel och sjukgymnastik kan hjälpa till att minska läkningstiden vid användning med tennisarmbåge stöd.

  • Den smärta i samband med tennisarmbåge vanligen orsakas av senskada.
  • Tennisarmbåge avser en skada i samband med upprepad användning av armbågsleden.
  • De luftrörelser som används i volleyboll kan vara orsak till armbågen stöd.
  • En armbåge hylsa kan ge tryck och stöd för muskler och bindväv för dem med tennisarmbåge.
  • En sjukgymnast kan rekommendera specifika övningar för att lindra tennisarmbåge frågor.
  • Tennisarmbåge stöd kan användas för att minska smärta och förbättra rörelseomfång.