Vad är rätt basala ganglierna?

January 22

Rätt basala ganglierna är den högra halvan av uppsamlingshjärnkärnor som är ansvarig för kontrollen rörelse och dopamin produktionen. Varje del av de basala ganglierna bosatt i den vita substansen i hjärnbarken. Inom hjärnan finns två basala ganglierna i både höger och vänster hjärnan. De två sidorna är nästan identiska både till form och funktion. Sjukdomar och skador som påverkar rätt basala ganglierna orsaka rörelse kontrollfrågor, inlärningsproblem och fysiologiska svarsproblem.

Information som behandlas av den högra basala ganglierna skickas av motoriska cortex. När den behandlas genom varje gren av basala ganglierna s kärnor, är den information som skickas tillbaka till cortex via thalamus. Signalsubstanser bär all information som bearbetas genom varje del och funktion.

Dopamin produceras av vänster och höger basala ganglierna är en del av den inbyggda belöningssystem som används av hjärnan för att fastställa beteendemönster. Lärande är ofta görs reaktivt genom användning av hjärnans interna systemsvar. När de basala ganglierna är skadad, börjar detta system till sammanbrott, och lärande påverkas negativt.

Lesioner inom någon del av den högra basala ganglierna påverkar väsentligt rörelsekontroll. Förflyttning av någon del av kroppen är en finjusteras process som kräver flera system som arbetar i perfekt konsert. Skulle någon av delarna skadas, bryter hela systemet ner och oönskade rörelser och styvhet produceras. Rörelsekontroll av kroppen delas med lillhjärnan, och stabil rörelse endast uppnås när båda arbetar tillsammans på rätt sätt.

Många välkända sjukdomar fogar sina skador på de basala ganglierna, som Huntingtons sjukdom och Parkinsons. Huntingtons är en genetiskt ärftlig sjukdom som orsakar lem fäktande och kontinuerlig oönskade rörelser till följd av en försämrad basala ganglierna. Parkinson har också frågor rörelse, såsom skakningar och kropps frysning, och det orsakar även hunger att inte längre riktigt utlösa. Andra åkommor som påverkar de basala ganglierna innefattar Tourettes syndrom, tvångssyndrom, och vissa former av schizofreni.

Rätt basala ganglierna består av flera olika distinkta nukleära regioner. Först stannar information på caudatus och putamen, och varje emot alla signaler direkt från hjärnbarken. När informationen stannar där, flyttar den till globus pallidus och substantia nigra. Endast globus pallius skickar information tillbaka till den cerebrala cortext genom thalamus. Substantia nigra har två delar som kontrollerar huvud- och ögonrörelser, och är den region som producerar dopamin.

  • Rätt basala ganglierna, som ligger i storhjärnan, är ansvarig för kontroll av förflyttningar och dopamin produktionen.