Vad är en LED Socket?

November 28

En lysdiod (LED) uttag är en behållare för innehållande LED-lampor. LED-lampor har normalt två långa elektroder som sticker ut från botten av enheten, som måste vara ansluten till en elektrisk källa för ljuset ska fungera. En LED socket innehåller små hål för en LED-ljus, och kan i allmänhet hålla flera lysdioder. När flera lysdioder placeras i en LED-uttag, kan de alla kontrolleras på samma gång. Många LED uttag kräver lödning, även om det är möjligt att hitta några som inte gör det.

LED-belysning är mer effektiv än vanlig glödlampsbelysning. Normala glödlampor arbeta på en glödtråd, som upphettas till en sådan extrem temperatur som det så småningom ger vitt ljus. LED-lampor fungerar genom att elektroner genom en halvledardiod.

Jämfört med glödlampor, är detta en mycket effektiv metod för att skapa ljus, eftersom mycket mindre värme alstras som följd. Någon värme som produceras av en elektronisk enhet som inte är avsedd för att producera värme är ett tecken på ineffektivitet, eftersom en del av den energi som pumpas in i enheten omvandlas till värme i stället för att användas för sitt avsedda funktion. Nittio procent av energin från vanliga glödlampor frigörs som värme.

Sockets finns hål att elektriska apparater kan pluggas in. Glödlampor har uttag, som är upphängda från taket i de flesta hus med en tråd. Flera uttag finns också, vilket innebär att flera enheter av samma typ kan kopplas in i en serie av uttag och kontrollerad tillsammans. Ett exempel på detta är en multi-kontaktadapter, som vanligtvis har 3:58 vägguttag arrangerade, en bredvid den andra.

En LED-uttag är en liten sockel som lämpar sig för att placera en LED ljus inuti. LED-lampor är oftast mycket små, och en LED-sockel ISNA vanligtvis € ta stor enhet. Det kan bestå av en liten styrelse eller låda, som är kopplad till en strömkälla och har hål i den för LED-lampor för att passa in. En LED-uttag kan kräva lamporna som ska lödas på plats, men många uttag fungerar utan behöver för lödning. LED-lampor är oftast små, halv ägg formade huvuden som stöds av två långa elektroder; dessa elektroder är införda i LED-uttaget.