Ställa in en Blankning för din Stock Investments

November 9

Ligga kort (även kallat kortsluter ett lager, som säljer kort, eller gör en kort försäljning) på en aktie är en vanlig teknik investerare använder för att dra nytta av en aktieprisnedgång. Investerare har gjort stora vinster under bära marknader genom att gå kort. En kort försäljning är en satsning som ett visst bestånd är på väg ner.

Säg att du tror DOA är rätt lager till korta - du är ganska säker på priset kommer att falla. Med DOA på $ 50, du instruera din mäklare att "gå kort 100 aktier på DOA." Här är vad som händer härnäst:

 1. Din mäklare lånar 100 aktier av DOA lager, antingen från sitt eget lager eller från en annan klient eller mäklare.

  Det stämmer. Beståndet kan lånas från en klient, inget tillstånd behövs. Mäklaren garanterar transaktionen, och klienten / aktie ägaren har aldrig att bli informerad om det eftersom han aldrig förlorar laglig och välgörande rätt till aktie. Du lånar 100 aktier, och du kommer tillbaka 100 aktier när det är dags att slutföra transaktionen.
 2. Din mäklare säljer sedan beståndet och sätter in pengarna på ditt konto.

  Ditt konto krediteras med $ 5000 (100 aktier × 50 $) i kontanter - de pengar som vunnits från att sälja lånade lager. Denna kassa fungerar som ett lån som du kommer att behöva betala ränta.
 3. Du köper aktien tillbaka och återlämna den till sin rättmätiga ägare.

  När det är dags att avsluta transaktionen (eftersom antingen du vill stänga den eller ägaren av aktierna vill sälja dem, så du måste ge dem tillbaka), måste du returnera det antal aktier som du lånat (i det här fallet, 100 aktier).

  Om du köpa tillbaka 100 aktier på $ 40 per aktie (kom ihåg att du sluten detta lager för att du var säker på sitt pris skulle falla) och de 100 aktier återförs till sin ägare, du gör en $ 1000 vinst.