Vad är Konjak Noodles?

January 28

Konjak nudlar är en pasta-liknande mat som skapas från uppsvällda corm av konjak anläggningen. De var först utvecklades av kockar i Kina och är vanliga i många asiatiska köken. Den konjak corm från vilken nudlar härleda är mycket fiberous, innehåller inga kolhydrater, och är en noll-kalori mat. Konjak nudlar allmänhet inte smaka som vetebaserade pasta, men de ofta liknar det och kan användas omväxlande med den i många recept. Kockar i världen beröm konjak nudlar för sina hälsoegenskaper och allmänt "guilt-free" natur.

I Kina, där de tros ha sitt ursprung, är konjak nudlar kallas antingen Moyu eller juruo. Japanska kockar kallar dem konnyaku eller shirataki. Alla fyra av dessa ord beskriver samma grundkoncept: en nudel bildad av konjak, vanligen i pulverform.

Den fiberrika konjak corm, som ser ut som en jätte rot, inte har en definierad smak, men inte heller har några näringsämnen eller kalorier. Det är lite mer än lösliga fibrer som kallas glukomannan, kockar kan slipa ner i en pulveriserad bas som kan användas för många livsmedel. I nudel förberedelse pulvret vanligtvis blandas med vatten, därefter formas till blanka trådar. Om förpackade i flytande form, kan dessa strängar omedelbart säljs som nudlar. Annars är de långsamt rostade att torka dem, sedan förpackas som en torkad mat.

Våta konjak nudlar är redo att äta direkt ur förpackningen. Kockar väljer oftast att värma upp dem, men ingen matlagning krävs. Även torkade versioner behöver inte laga mat, bara rekonstruera. Ställa konjak nudlar i en skål med ljummet vatten kommer vanligtvis föra dem tillbaka till full spänst i några minuter.

Äta konjak nudlar slätten är vanligtvis inte önskvärt, om det av någon annan anledning än att de har i princip ingen smak. Deras struktur är ofta lite jellied, liksom. De flesta konjak nudeldisk kallar för en mängd olika såser, kryddor och tillsatser. I asiatiska köket, kockar ofta använda dem i rör frites och Nudel soppor. Den konjak Nudel är en mycket flexibel ingrediens som kan användas i en mängd olika rätter och beredningar.

På vissa ställen är dessa nudlar marknadsförs och säljs som denna benämning härrör till stor del från nudlarna "nollsummespel näringsinnehåll" mirakelnudlar. ": De är lösliga fibrer, och mycket lite annat. De tenderar också att expandera något i magen, vilket kan utlösa känslor av fullkomlighet som kan leda till mindre äta och, i slutändan, viktminskning. Dieters måste se till att inte förneka den kalori tomhet av nudlar med tunga såser och toppings, dock.

  • Konjak nudlar skapas från uppsvällda corm av konjak anläggningen.