Vad är en Cable Knit Stitch?

January 23

En kabelstickad söm är en stickteknik som används för att skapa utseendet av en tvinnad lina eller kabel. Det vanligtvis används för att lägga flare till ett plagg och lägga bulk till färdiga verket, vilket ökar dess värme och densitet. Kabeln sticka stygn har främst förknippats med Aran tröjor, som anses av många vara höjden av kabelstickdesign. I modern tid, kan kabeln sticka stygn finns i många typer av plagg och accessoarer, från tröjor till halsdukar till handväskor.

Kabeln tjocklek beror i allmänhet på antalet stygn som används under stickning, vilket hänvisas till som kablage. Många stickare lär kabeln sticka stygn genom att börja med åtta stygn. För att skapa en åtta stygn kabel behöver knitter en speciell böjd hj.st. att hålla fyra av stygnen. Håll nålen bakom plagget kommer att göra en höger sluttande twist, medan nålen håller framför plagget kommer att göra en vänster-lutande twist. Vilket sätt knitter använder han eller hon behöver vanligtvis hålla nålen i samma läge varje gång en twist görs i kabeln.

För att skapa en grundläggande kabel sticka stygn, arbetar knitteren till den punkt i plagget där han eller hon vill designen ska visas, glider sedan fyra stygn på den böjda nålen och håller den tillsammans med den vanliga nålen i hans eller hennes arbets handen. Då han eller hon stickar de nästa fyra maskor på nålen normalt. De fyra stygn hölls den den böjda nålen sedan halkade tillbaka på nålen som de togs och sedan stickas normalt. Detta ändrar stygn ordning och därmed skapar en twist i stickning. För att skapa en tillräcklig kabeldesign, en knitter stickar normalt minst 6:57 normala rader mellan varje twist.

Det finns flera olika typer av kabelstickad söm, såsom flätor, vändningar, och fackverkskonstruktioner. Dessa är alla skapade med samma metod men med små skillnader i mönstret. Använda mer än en typ i samma plagg kan lägga mer flare och många Aran-inspirerade tröjor är gjorda på detta sätt.

Medan kabelstickad söm är ganska enkelt, det kan snabbt skapa intresse och intrikata design till något arbete. Knitters bör ha i åtanke att kablar i ett plagg kommer att dra stygn lite hårdare, så mer garn eller ull kommer att behövas för att få rätt storlek och passform. På grund av detta faktum, i allmänhet rekommenderas att en knitter använda ett mönster när först lära sig tekniken.

  • En stickad tröja med en kabel upp fronten.
  • Stickor och garn.