Hur kan jag ta någon till småmål domstolen?

March 15

Småmål domstolen används för att stämma någon som du känner dig skyldig dig en liten summa pengar. De finns i många olika länder, däribland Australien, Kanada, Israel och USA. Staterna införde högsta belopp som kan återvinnas i dessa domstolar. Detta belopp varierar från $ 1500 $ (USD) i Rhode Island till $ 15.000 USD i Delaware, till exempel. Vanligtvis svävar det högsta belopp runt $ 5000 USD.

Frågor som väcks till småmål domstolen kan oftast lösas utan användning av en advokat från båda sidor. Ofta åklagare och svaranden företräda sig själva i rätten. Eftersom värdet av fordran är ofta mindre, till processen och tillämpningar behövs prova ett fall brukar är något billigt.

För att ta någon till småmål domstolen, först måste du besöka ditt län tingshus och be om det pappersarbete som målsägande behöver filen. Denna pappersarbete kommer att ge dig all information du behöver om hur du fyller i pappersarbete och hur du får din ansökan behandlas av domstolsväsendet.

Denna pappersarbete kommer också att ge dig insikt om hur man korrekt presentera ditt fall i småmål domstolen. Studera detta och följ det som noterats så du kan vara säker på att stå den bästa chansen möjligt att vinna ditt fall och att få de pengar du känner att du är skyldig.

När du förbereder ditt bevis för ditt fall, samla upp all information som rör din ansökan. Detta skulle kunna omfatta kvitton, fotografier, kontrakt, vittnesmål, eller något annat som kommer att bevisa att du bör kompenseras monetärt. Gör tre kopior av all denna information; en för domböcker, en för den person du laddar, och en för dina egna rekord.

Ta en kopia av dina ifyllda blanketter och en kopia av dina stödmaterial till domstolsbyggnaden så att de kan behandla din ansökan. Sedan, posta en certifierad brev med den andra uppsättningen av information till svaranden. Detta kommer att visa att han eller hon mottagit en anmälan om deras behov av att vara närvarande i ett småmål domstolsförhandling. Behåll den tredje kopia för din bokföring och se till att ta dem med dig till domstol.

Domstolen kommer att välja en dag för dig och svaranden att visas i småmål domstolen. På denna dag, klä professionellt och respektfullt på din domstolsförhandling. Du måste presentera den bästa möjliga bilden och vara så vältalig som möjligt när den lägger fram dina bevis. Kom ihåg att ta alla dina material till detta domstolsförhandlingen. Detta kan innefatta varje vittne som kan ge allvar att ditt påstående.