Vad är en Solar Generator?

March 1

En sol generator är en anordning som omvandlar solenergi till elektrisk energi. Denna princip kallas solceller. Eftersom förbrukningen av icke förnybara energikällor på jorden såsom olja, kol, naturgas och propan har nått svindlande belopp, är alternativa energikällor som solenergi utnyttjas av fler och fler människor. Vissa använder solgeneratorer vara jordvänskapsmatch, en del använder dem som en nödsituation resurs under strömavbrott, en del använder dem för att minska hem elräkningar, och vissa använder dem som en off grid kraftkälla i avlägsna områden.

En sol generator består av flera delar. Först, till en anordning samla den solenergi, som också är känd helt enkelt som solljus, måste vara närvarande. Den gemensamma samlare av ljus kallas en solpanel eller solcell, vilket är ett fint producerad panel med antingen kristallint kisel eller amorft kisel och andra objekt som gör solpanelen att omvandla solljuset till elektricitet. Denna panel är monterad strategiskt för att fånga den mest solljuset möjligt genom att vinkla det på olika sätt.

Nästa nödvändig komponent är något att lagra insamlade energin tills den är klar att användas och så att energi är fortfarande tillgänglig på natten när solen går ner. Detta är vanligtvis en djup cykel batteri tillverkad för kontinuerlig användning. Den gemensamma spänningen av ett sådant batteri är 12 volt. Det innebär solpanelen bör också göras för att samla in och producera 12 eller flera volt. Batteriet bör också ha en voltmätare för att mäta inkommande och utgående el.

El antingen växelström (AC) eller likström (DC). Energin hämtas från solpanelerna och distribueras till batteriet blir DC. Vissa apparater kan köpas för att köras på likström. Den sol generator kommer att ha en DC-ingång med en form som ser ut som en bil lättare. Men de flesta apparater använder växelström så att sol generator kommer också att ha en inverter som omvandlar likström till växelström och bör ha standard AC power plug ins.

En sol generator kan vara så liten att den endast kan driva ett par artiklar åt gången som en bärbar dator eller tv. Eller kan det vara en stor, avancerat system som driver en hel byggnad. Hursomhelst, med hjälp av gratis obegränsad energi från solen är ett bra sätt att skona jorden och spara några dollar samtidigt.

  • Solenergi är allmänt känd som solljus.
  • Solpaneler omvandlar solljus till elektricitet.
  • Ett hus med solpaneler.
  • En närbild av en solpanel.