Hur Hurricanes Band?

September 2

I denna dag av radar bildbehandling, datormodeller och dator plottning, kan det tyckas märkligt att meteorologer har sådana problem prognoser vägen för en orkan. Så stora och långlivade som orkaner är, verkar det prognosmakare kunde få ett bättre grepp om orkanen spårning. Men orkaner är oförutsägbara stormar, och en prognosmakare kunde gå galet att försöka förutse vad stormen kommer att göra. Meteorologer använder data insamlade från flygvapnet och National Oceanic and Atmospheric Association plan, satellitbilder, datormodeller och radardata för att försöka förutse en Storma T. McDonald € s kurs och intensitet. De använder också deras tidigare erfarenheter av att hantera stormar på samma plats och i samma typ av orkanen spårning.

Många faktorer har en hand i orkan spårning. De atmosfäriska förhållanden runt stormen, och även de tusentals miles away, kan påverka när, var och med vilken styrka en orkan kommer att göra landfall. Datormodeller tar alla dessa data i beaktande när rita en storm bana, och de flesta prognosmakare baserar sin orkan spårning på vad datorn guidning berättar dem. De datormodeller kan integrera alla variabler av de atmosfäriska förhållanden och vilka effekter de kan ha på storm, vattentemperaturer och så vidare, och komma med förutsägelser om vad stormen kan göra.

Orkanen spårning är mycket exakt för 12 till 24 timmar innan. Det är mindre exakt som tidsperioden sträcker sig. Detta beror på att de atmosfäriska egenskaper eller villkor förutsagts av datorerna ännu inte har kommit till stånd, och så bortom en dag eller två, är några förutsägelser om stormbanor bara utbildade gissningar.

Orkaner är ungefär som pinballs, "studsar" off hög- eller lågtryckssystem, som fångas upp i styr strömmar och vindar väders. Även om det verkar vara en konstig koncept, de är något passiva stormar, reagera på det som är runt omkring dem, men inte riktigt påverka de förändringar, förutom genom sin blotta närvaro. Detta är en annan faktor som gör orkan spåra en exakt vetenskap. Om ett trycksystem bromsar eller påskyndar, till exempel, kan det förändra prognosen spår för orkanen. Datormodeller kan helt enkelt inte tänka alla möjliga variabel.

Trots att orkanen spårning är inte perfekt, det är bättre än det brukade vara. De flesta områden har nu fyra eller fem dagar av varsel som en orkan kan ledas till deras del av världen. Eftersom tekniken utvecklas, orkan spårning kommer, utan tvekan, förbättras också. Som många människor i USA lärt sig att deras sorg 2005, orkan varningar är seriösa företag, och evakueringsorder bör följas när det är möjligt.

  • Specialiserad väderövervakning flygplan är ofta flugit in orkaner.