Vad är semi-permanent hårfärgningsmedel?

February 19

Semi-permanent hårfärg är en typ av färgämne som används för hårfärg som börjar blekna i cirka fyra till fem veckor. Eftersom färgen ofta bara täcker en liten del av hårsäcken, de flesta colorists inte rekommendera detta för envisa gråa hår. Denna typ av hårfärgnings kommer inte ljusare hår men kommer att förändra håret några nyanser eller förbättra den naturliga färgen.

De flesta typer av semi-permanent hårfärgningsmedel är gjorda av organiskt material, inklusive fruktextrakt och henna. Det skiljer sig från permanent hårfärgningsmedel i det att den inte behöver blandas med en aktivator och har liten eller ingen peroxid. Andra företag använder extrakt från blommor, grönsaker och örter som saffran och ginseng. En del människor föredrar halvpermanenta färgämnen eftersom de är mer att innehålla alla-naturliga ingredienser som anses bättre för miljön sannolikt.

Tillverkare av semi-permanent hårfärg paketera brukar färgämnet i behållare eller krämer aerosol. Personer som använder produkterna rekommenderas att testa en liten mängd i hårbotten innan du använder den för att kontrollera om hudirritation. Om ingen irritation uppstår, är att användaren kan spraya produkten på håret eller applicera krämen med en pensel och låt torka. Efter färgen har varit på håret för tjugo till trettio minuter, bör den personen skölja håret av och använda inpackning för färgat hår som ingår i paketet.

Eftersom färgämnet är semi-permanent och kvarstår under minst fyra eller fem tvättar, anses det en färgningsprodukt. När någon använder det i hans eller hennes badrum, är det nödvändigt att rengöra diskbänken och några andra ställen färgämnet berör så snart som möjligt för att förhindra missfärgning. Om färgen får på huden, kan det också tillfälligt mörkare område eller orsaka utslag, så det bör tvättas bort direkt. Färgämnet kit innehåller vanligtvis ett par handskar som ska användas om du använder krämen ansökan att hindra händerna från att bli irriterad.

När du väljer en semi-permanent hårfärgningsmedel, är det viktigt att välja rätt färg för att undvika att få en nyans som kan vara för mörkt för håret eller hudfärg. Lådorna med färgämne har en färgkarta på baksidan som visar om färgen är lämplig för varma toner, svala toner eller neutrala toner. I färg, den "tonen" anger till vilken grad färgen kommer att lätta kundens normala hårfärg. Om personen bestämmer han eller hon inte gillar den semi-permanent hårfärg efter det är på, måste personen vänta tills färgen tvättar ut eller gå till en professionell stylist för att få färgen bort.

  • Semi-permanent hårfärgnings varar upp till fem veckor.
  • En hårfärgning kit.
  • Semi-permanenta färgämnen är bra för att öka naturliga hårfärg.
  • Semi-permanent hårfärg varar cirka sex veckor och lättar efter tvätt.
  • Henna kan användas för att göra en rödaktig hår färgämne.
  • Semi-permanent hårfärgningsmedel kan inte användas för att lätta hår.
  • När döende håret, det är rekommenderat att använda handskar för att undvika färgning händerna.