Vad är Briza?

February 19

En av släktena i Poaceae familjen är släktet Briza, allmänt känd som darrgräs eller cowquake. Växterna "mycket fina stjälkar av blommor och fröställningar darra eller skalvet i en lätt bris, vilket ger växten namnet. Generellt är det hemma i tempererade områden i Europa, delar av Asien och vissa regioner i Medelhavsområdet. Trädgårdsmästare höjer gräset som antingen en årlig eller en perenn, beroende på art och de odlingsförhållanden. Beroende på art, trädgårdsmästare använder Briza gräs i berg trädgård planteringar, som snittblommor i torkade arrangemang, eller så prydnadsgräs och prov växter i landskapsarkitektur.

En av de mest populära Briza arten är B. media, som kallas den gemensamma eller darrdarrgräs. Det är en flerårig gräs som har blå-gröna blad och oftast växer till 6 inches (ca 15 cm) hög. I slutet av våren eller försommaren, bär det oansenliga blommor på pyramidala vippor upp till 7 inches (ca 18 cm) lång. Varje flower mognar till ett frö huvud, som liknar en skallerorm svans.

Briza fröställningar har två rader, eller leden, av glumes. Glumes är ett gräs eller starr struktur tillverkad av tunna, membranliknande bracten. I många skälva gräs, verkar detta vara en tillplattad tallkotte. B. moll, kallad liten eller liten darrgräs, har hjärtformade fröställningar, som visar att utsädet huvudform beror på arten. Dessa torra, segmente delar skramlar i vinden.

B. minderårig har upprätt löv som växer i ett kluster från en central punkt. Det är en årlig och odlare brukar föröka den genom att de frön på våren eller hösten. Den kan växa till en höjd av 18 inches (45 cm) och 10 inches (25 cm) bred. De ljusgröna, 6-tums (ca 15 cm) höga blad vända sig till en halm färg som växt åldrar. Från sommar till tidig höst, bär det höga, smala skaft vippor av blommor. Blomman spikelets kan vända från ljusgrönt till lila-grönt och sedan byta till samma halm färg som bladen.

Generellt människor använder namnen stora eller stora darrgräs eller svälld vete för arten B. maxima. Det kan nå höjder på 18 till 24 inches (45 till 60 cm) och liknar dess mindre kusin, men med mindre triangulära fröställningar. Ofta fröet huvudet halmfärgad toppad med röda calyxes. Många blommor designers införliva stora quaking gräs och många av de andra Briza arter i torkade blomsterarrangemang. Ibland färgar de torkade gräs för extra färg.