Vilka är de vanligaste orsakerna till Finger Ligament Skador?

January 14

Finger ligament skador, där vävnaden ansluter benen i fingerlederna är ansträngd eller trasiga, är oftast resultatet av trauma mot handen. Stukningar är ofta ett resultat av deltagandet i idrotter som fotboll eller basket där händer är kraftigt används och fingrar tenderar att få fastnat. Ett fall som orsakar en person att landa på hans eller hennes hand kan översträcka handen bakåt, skada ligamenten mellan handflatan och fingrarna. Dessa och andra typer av slag mot handen kan också orsaka förskjutning, där fogarna är tvångsmässigt förflyttas ut ur sina normala lägen, vilka typiskt skadar ligamenten där.

En av de vanligaste orsakerna till fingerledbandsskada är deltagande i idrott, särskilt de där det är nödvändigt att hantera, passera, och fånga en boll som basket, fotboll, eller baseboll. Om bollen är felaktigt hanteras eller träffar handen på ett oväntat sätt, kan fingrarna kommer i kläm, vilket innebär att det finns trauma till fingrarna som sedan sätter stress på ligament. Detta kan leda till en stukning, ett tillstånd där ligamentet sträckas längre än det naturligtvis kan gå. I svåra fall kan ligamentet även rivas partiellt eller fullständigt.

En annan vanlig orsak till fingerledbandsskador minskar. När en person faller, kan han eller hon instinktivt nå ut med händerna för att stoppa det. Om personen landar med händerna ner platt, kan de skjutas bakåt, hyperextending och därmed ansträngande eller riva ligament som fäster handflatorna till fingrarna. Naturligtvis kan personen också landa på andra sätt som kan fastna i fingrarna och även orsakar finger ligament skador.

Det är också möjligt att orsaka finger ligament skada genom dislocating någon av lederna i fingrarna. Ledluxation kan uppstå när du spelar sport eller vid ett fall, men det kan också vara resultatet av andra typer av trauma som ett slag mot handen eller från släppa något tungt på fingrarna. När en förskjutning inträffar, är ett ben flyttas bort från den plats det oftast sitter bredvid en annan ben, vilket innebär ligamentet fäster dem sträcks eller möjligen rivas. I vissa fall kan det även orsaka en avulsion fraktur, där en bit ben rivs av när ligamentet dras bort. Den ligament ofta förblir skadade även efter luxation korrigeras och kommer normalt kräva ytterligare behandling, kanske till och med kirurgi.

  • Baseball spelare är i riskzonen för fingerledbandsskada.
  • Fingerskador är vanliga i basket, där spelarna måste passera, fånga, och handtag, bollen.
  • En splinted finger.