Göra Word Minns Mina inställningar

January 17

Syd, som uttrycker en känsla som många av oss känner emellanåt, noterade att Word kör periodvis honom galen. Ett exempel är beteende att klicka på länkar i ett dokument. Han vet att Word kan konfigureras för att aktivera en länk på antingen ett enda klick eller att kräva att Ctrl hållas nere samtidigt som du klickar. Så konfigurerar han Word för att aktivera länkar på ett enda klick, så att Ctrl inte krävs. En eller två dagar senare Syd har att använda Ctrl + Klicka igen, hans inställning tydligen glömt. Samma sak händer med hans Linjal inställningar och hans inställningar för kapitalisera den första bokstaven i en linje. Syd vill ha Word riktigt ihåg sina inställningar, eftersom det kan bidra till att behålla sitt förstånd när det gäller att använda programmet.

Word har många, många grundläggande konfigurationsinställningar hårdkodade rätt in i programmet. När du gör en ändring i dessa inställningar, är de förändringar i allmänhet lagras i en av två platser: mallen Normal.dot eller i Windows-registret. Om dina konfigurationsinställningar inte "innehav" av någon anledning, är det oftast på grund av vissa problem med Normal.dot eller kansliet.

Spåra problem i dessa områden kan vara frustrerande. Till exempel, bara med tanke Normal.dot det kan vara att förändringarna inte är att få sparas i filen, att det finns ett makro (eller makron) ändrat inställningarna att vissa tillägg är att justera inställningarna, att filen är lagras på en nätverksenhet och skrivs över av andra användare, eller att filen är på något sätt skadad eller på gränsen till korruption. Ett bra ställe att börja spåra problemet är genom att följa stegen på denna sida:

http://windowssecrets.com/forums/showthread.php/32641/page2

I allmänhet kommer du vill hitta ditt exemplar av Normal.dot och se till att det är bara du som kan göra ändringar i den. Ladda filen direkt i Word och sedan göra dina ändringar i konfigurationen. Spara filen på nytt och sedan-för extra skydd-få ut av Word och göra filen skrivskyddad.

Detta sista steg är en bra säkerhetsåtgärd eftersom du aldrig vet vad som kommer att påverka dina inställningar i Normal.dot. Det har förekommit rapporter om inställningarna ändras enkelt genom att öppna dokument som skapats av andra människor. När dessa inställningar får sparas i din kopia av Normal.dot, då de blir dina "defaults" och du har att spendera tid att byta dem igen. Om Normal.dot är skrivskyddad i operativsystemet, då måste man gå igenom det extra steget att ändra den inställningen när du vill ändringar som gjorts i dessa inställningar.

Naturligtvis, kan problemet inte vara i på filen Normal.dot alls. Det kan vara att på något sätt registernyckeln som används för några av dina Word-inställningar har blivit skadad. Den enda lösningen på detta problem är att ta bort nyckeln, starta om Word och sedan göra dina inställningar igen. Gör så här:

  1. Avsluta Word.
  2. Starta din favorit Registereditorn.
  3. Leta upp följande uppgifter nyckel. (Detta datanyckel, enligt nedan, är för Word 2003. Om du använder Word 97, byt 11,0 med 8,0; för Word 2000 ersätta det med 9,0;. Och Word 2002 ersätta den med 10,0)

    HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 11.0 \ Word \ Data

  4. Byt namn hela nyckeln till något annat, eller helt enkelt ta bort den.
  5. Stäng Registereditorn.
  6. Starta Word.

Förstå att om du tar bort datanyckeln, kommer du att förlora en hel del av dina Word-inställningar. Vilka? Det beror på din version av Word, men du kan få en allmän uppfattning från info på denna sida:

http://word.mvps.org/FAQs/Customization/DataKeySettings.htm

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (3926) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Göra Word Minns Mina inställningar.