Hur gör jag äter granatäpplekärnor?

March 4

Granatäpplen är okonventionella frukter i att fröerna konsumeras medan massa- och huden är vanligtvis kastas. Du kan äta fröna på egen som ett mellanmål, som bita i fröna släpper en söt saft. Använd granatäpplekärnor i matlagning genom att införliva dem i dips, sallader och sidorätter för en oväntad crunch. Torkade granatäpplekärnor kan också slipas för att skapa chutney eller anardana, en indisk krydda som används i kötträtter.

Ett sätt att äta granatäpplekärnor är ensam som ett mellanmål. Itâ € s bäst att ta bort fröna från frukten innan du € re hungriga, eftersom processen kan vara komplicerat och frustrerande om du ¡€ ve aldrig gjort det förut. Fröna kan ätas vanligt eller du kan doppa dem i choklad smaksatt toppning för en sötare behandling.

Du kan också lägga till en söt crunch till guacamole genom omrörning i en liten mängd granatäpplekärnor. Sötman paren väl med syran i limejuice och krämighet av avokado. De kan också röras i hummus, en böna dopp, för att balansera de indiska kryddor. Lägg fröna till hummus innan blandning bönorna till fullo införliva smaken.

Granatäpplekärnor ihop väl med sallader samt. Kombinera fröna med sallad, kål, eller maskros och en citrusbaserad dressing för en enkel sallad. Ett annat alternativ är att tärna upp melon, jordgubbar och druvor för att blanda med frön för en fruktsallad.

Granatäpplekärnor kan också lägga crunch till varma smårätter. Gör bruschetta med getost, oliver och tomater med frön lätt strös på toppen. Vildris och korn kan tillagas med kryddor och frön, eller de kan läggas till bara-kokta gröna eller garbanzo bönor och toppad med en citrus Dijon sås.

Grind torkade granatäpplekärnor för att skapa kryddan anardana, som används i indisk och persisk mat. Pulvret kan användas i långsam matlagning lamm, kyckling eller nötkött rätter för att hjälpa till att utveckla en subtil underström av sötma. Du kan använda ingefära, spiskummin och kryddnejlikor att accentuera fröna i detta sammanhang.

Anardana kan också röras i varma grönsaksrätter, såsom kokt potatis, eller chutney, en chunky indisk krydda. Skapa en söt chutney genom att kombinera de malda granatäpplekärnor med hackade äpplen, honung. och apelsinjuice. Den kan serveras med rostade bitar av platta bröd. Bevara chutney förväg och använda som du skulle använda en tjock sylt.

  • Quinoa granatäpple fänkål sallad.
  • Granatäpplekärnor.
  • Granatäpplekärnor ihop bra med vildris.
  • Granatäpplekärnor kan serveras med garbanzo bönor.