Hur effektiv är Olive Leaf för Herpes?

April 15

Även Olive Leaf tycks ha vissa antivirala egenskaper, har det inte funnits några vetenskapliga studier som visar den effektivt kan klara upp ett utbrott av herpes. Så länge herpesutbrott är inte allvarlig, kan detta växtbaserade behandling säkert tas av de flesta patienter eftersom herpes kommer att klara upp på egen hand även om olivolja blad är ineffektiv. Det är viktigt att ha i åtanke dock att Olive Leaf har inte studerats för att undersöka hur säkert det är för mänskliga patienter och korrekt dosering är för närvarande okänt. Medan det är möjligt att olivolja blad kan minska den tid det tar att återhämta sig från ett utbrott av herpes, kommer denna behandling inte bota sjukdomen.

Utdrag ur olivolja blad har använts som ett naturläkemedel mot tusentals år. Vetenskapliga studier har bekräftat att bladen av olivträdet innehåller antioxidanter, som kan förbättra hälsan och antimikrobiella egenskaper som hjälper växten bekämpar en infektion från bakterier och virus. Man tror att vissa av dessa antimikrobiella egenskaper kan hjälpa det mänskliga immunsystemet då det öppnar upp infektioner. Många människor som använder olivolja blad för herpes ta det för sina antivirala egenskaper och anser att det är effektivt. Behandlingen kommer aldrig bota en patient av herpes, men, det kan klara upp det aktuella infektionen och sedan orsaka viruset att gå vilande igen för en tid.

Det enda sättet att veta om du använder olivolja blad för herpes är effektivt är att genomföra en rättegång där effekterna av Olive Leaf jämförs mot effekterna av placebo. Dessa studier har inte utförts, men örten har fått viss uppmärksamhet från forskarvärlden eftersom olivblad s antimikrobiella egenskaper kan göra det möjligt att kämpa mot herpes och andra svårbehandlade virusinfektioner. Testade antivirala läkemedel är ofta föreskrivs för herpesutbrott, särskilt om de är allvarliga, även om de flesta utbrotten kommer att klara upp på egen hand. Patienter kan försöka använda olivolja blad för herpes om utbrottet är ringa, och om en läkare håller med om att denna behandling skulle vara säker.

Det finns några allvarliga effekter som kan uppstå när man tar Olive Leaf för herpes. Behandlingen kan orsaka ett tillstånd känt som die-off-syndrom, som inträffar virus dör och angrips av patientens immunsystem. Detta syndrom kan ge liknande symptom som de fått med influensan, så att patienter kan vilja ta hänsyn till detta innan man beslutar att ta olivolja blad för herpes. Andra antivirala läkemedel kan ha mildare biverkningar och har visat sig vara effektiva.

  • Olivträd.
  • Olivblad har antivirala egenskaper, även om dess effekt på herpes är okänd.
  • En blåsa orsakas av herpes typ 1.